Gemeente Ede

Nieuwsberichten

donderdag, 19 augustus 2010

Koninklijke Onderscheiding voor de heer M. van Nuffelen

Door: afdeling Communicatie - Henk Faas

De heer M. van Nuffelen, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester mevrouw P.C. Krikke van Arnhem heeft hem op maandag 23 augustus 2010 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De heer van Nuffelen heeft veel vrije tijd, energie en sociale vaardigheden belangeloos ingezet voor de samenleving. Hij kreeg zijn onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het terrein van oorlogsherdenking en sport. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats op landgoed `Bronbeek' in Arnhem, ter gelegenheid van de jaarlijkse herdenking voor de omgekomen jongens in de Japanse Kampen in Nederlands Indië.

Bestuurlijk actief

De heer M. van Nuffelen verricht al 24 jaar vrijwillig bestuurlijke activiteiten voor de Stichting Jongenskampen Bangkong/Gedungjati. Deze stichting organiseert de jaarlijkse herdenking op 23 augustus voor de slachtoffers van de Japanse Kampen in Nederlands Indië en oud-kampgenoten die in het afgelopen jaar zijn overleden.

Daarnaast heeft de heer Van Nuffelen medewerking verleend aan de totstandkoming van twee boeken. De door hem verzamelde informatie, tekeningen en layout van de kampen worden benut om een beeld te schetsen van de kampen Bangkong en Gedoengdjati. Deze informatie wordt tentoongesteld tijdens de jaarlijkse herdenking. Oud-kampgenoten krijgen hierdoor de gelegenheid herinneringen uit het verleden een plaats te geven.

In het verleden was de heer Van Nuffelen een periode van 10 jaar als vrijwilliger actief voor volleybalvereniging DOS uit Lunteren.