Gemeente Almere

Initiatiefvolle ondernemers zien kansen in Almere Hout Noord

23-08-2010

Hout Noord Veel van de eerste enthousiaste initiatiefnemers voor de Wijk van Initiatieven blijken ondernemers (in spé) te zijn. Zij willen graag een bedrijf starten in de Wijk voor Initiatieven en meehelpen bij het ontwikkelen van de wijk. De gemeente Almere en Ymere willen deze wijk van onder op vorm geven; luisteren naar initiatiefnemers om zo een ideaal stadsdorp te creëren waarin ondernemen, ecologie en talent volop de ruimte krijgen.

Initiatieven samenbrengen
De Wijk voor Initiatieven komt mede tot stand door initiatieven die worden ingediend. Voorbeelden hiervan zijn het bouwen van je eigen huis, of bouwen in een wooncollectief, maar ook het initiëren van voorzieningen en programma's voor de de nieuwe wijk. Ymere en Almere faciliteren de initiatiefnemers en brengen ze samen. Het gezamenlijk ideeën ontwikkelen en in de praktijk brengen, bevordert de betrokkenheid met de buurt en versterkt het dynamisch-stadsdorpse gevoel.

Keur aan initiatieven
Van de inmiddels 60 ingediende initiatieven is het merendeel van (startende) ondernemers. Zo is er de wens voor een kanobedrijf en een idee voor een pannenkoekrestaurant met een avontuurlijke bosspeeltuin. Ook is de combinatie van een ruime woon/werkwoning in een dorps-landschappelijke omgeving nabij Almere/Amsterdam en het Gooi gewild bij de initiatiefnemers.
Femke: `Mijn ideale woon/werkruimte is heel veel ruimte en voldoende licht in huis. Goed geïsoleerd. Omgeving is bosrijk met veel plekken voor kinderen om te spelen. Voor volwassenen om te ontspannen. Goede verbinding naar het centrum van Almere en buiten Almere.'

Ruimte voor ondernemers
De gemeente Almere en Ymere hopen dat er nog een groot aantal ondernemers zich meldt met een initiatief. De wijk wordt idealiter de plek in het Gooi/Flevoland waar wonen en werken in een dynamisch-dorpse setting samengaan. En waar nog de ruimte bestaat om ondernemersinitiatieven, groot en klein, huur en koop, mogelijk te maken. Almere en Ymere roepen iedereen op om initiatieven aan te melden, zodat we vanaf het ontwerp van de wijk al rekening kunnen houden met (ondernemers)wensen. Aanmelden kan via http://www.wijkvoorinitiatieven.nl/.

Vervolg
In 2010 en 2011 werken Almere en Ymere - mede aan de hand van alle initiatieven - de plannen verder uit. Doel is om eind 2011 te kunnen starten met de bouw van de wijk in Almere Hout Noord.