Politie Groningen

Drugsinval na buurtklachten

Groningen, 23-08-2010 o Met de aanhouding van een 35-jarige man uit Groningen heeft de politie een einde gemaakt aan overlastadres in de wijk Vinkhuizen. De politie deed woensdagavond een drugsinval in een woning in de Radiumstraat in Groningen.

Klachten

De politie startte een onderzoek nadat de politie meldingen uit de buurt hadden gekregen. Uit de betreffende woning zou vermoedelijk drugs worden verhandeld. Bij de inval werd de voordeur geforceerd. In de woning werd ongeveer 39 bolletjes harddrugs gevonden. De verdachte, een bekende van de politie, werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zit nog vast. De politie verwacht in dit onderzoek nog een aanhouding te kunnen verrichten. Het onderzoek werd gedaan door de buurtagenten van het politiebureau in Vinkhuizen.

Beslissing

De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Het proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De officier van justitie zal op grond van het dossier beslissen wat met de verdachten gaat gebeuren.

Signalen

Voor de bestrijding van drugs (overlast) adressen is de politie mede afhankelijk van signalen uit de wijk. Bij overlast kunnen wijkbewoners hun klachten kwijt bij hun buurtagenten. Zij kunnen ook bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.