Gemeente Rheden

Wethouder Elsenaar onthult bord: Mooiste Top van Nederland

Donderdag 19 augustus onthulde wethouder Elsenaar op de Posbank het bord: Mooiste Top van Nederland. Dit gebeurde in aanwezigheid van de heren Pieter Cramer en Huug Schippers, de schrijvers van het boek De Nederlandse Toppen top-40.

De Nederlandse Toppen top-40

In de afgelopen tijd zijn bijna 1.000 stemmen uitgebracht voor de Publieksprijs De Mooiste Top van Nederland. Aan al dan niet fietsende of hardlopende liefhebbers van het vaderlandse heuvellandschap is gevraagd een stem uit te brengen op één van de 40 geselecteerde hellingen. Deze hellingen staan beschreven in het boek 'De Nederlandse Toppen top-40' geschreven door Pieter Cramer en Huug Schipper.

Al vrij snel bleek dat er drie toppen met kop en schouders boven de rest uitstaken. Dit zijn naast De Posbank, de Italiaanseweg in Doorwerth en De Camerig in Vijlen.

Rhedense Fiets4daagse

Vorige week was de 15e editie van de Rhedense Fiets4daagse. Op de derde dag (de zogenaamde Koninginnetocht) van deze jubileumeditie kwamen de deelnemers van de 25 en 40 km langs De Mooiste Top van Nederland. Ter gelegenheid van de uitverkiezing kregen de fietsers een gratis ijsje aangeboden door de gemeente Rheden en het Posbankpaviljoen. Zo konden de fietsers onder het genot van een ijsje genieten van het prachtige uitzicht.

Opening mooiste top
Van links naar rechts de schrijvers Huug Schippers, Pieter Cramer en wethouder Hans Elsenaar op de Posbank bij het bord De Mooiste Top.