Gemeente Haren

Gemeente Haren doet mee aan landelijk webloket Regelhulp

Wmo

23/08/2010

Regelhulp is de tomtom voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Deze website leidt mensen door het ondoordringbare woud van regelingen, voorzieningen en uitkeringen. De gemeente Haren is nu ook (beperkt) aangesloten op Regelhulp.

Landelijk en lokaal loket in één

Veel mensen met een beperking en ouderen hebben een meervoudige hulpvraag. Naast een woningaanpassing hebben zij bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig. En vervoer om naar hun werk te gaan. Of misschien een aangepaste computer voor een opleiding. Al die voorzieningen komen van verschillende organisaties. Het is een hele toer om uit te zoeken waar je moet zijn voor welke voorziening. Regelhulp maakt hier een einde aan! De site wijst u de weg naar de juiste instantie.

Wet maatschappelijke ondersteuning

De gemeente ondersteunt mensen met een beperking in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners van de gemeente Haren hebben binnen Regelhulp de mogelijkheid een eenvoudig formulier met een vraag rond Wmo-voorzieningen te versturen naar het lokaal loket. Gewoon thuis, achter de computer, 24 uur per dag zeven dagen per week. Vervolgens neemt het lokaal loket contact met u op.

Zoeken op situatie

De weg vinden in Regelhulp is gemakkelijk. U hoeft maar één ding te weten: wat is uw situatie? U heeft bijvoorbeeld een kind met handicap, u komt net uit het ziekenhuis of u ervaart beperkingen door uw leeftijd. Vanuit deze herkenbare situaties helpt Regelhulp u stap voor stap verder. En uiteindelijk weet u welke oplossingen mogelijk zijn en waar u moet zijn. Wie al meer informatie heeft, kan ook zoeken op soort hulp, organisatie of onderwerp.

Meer informatie

Ga naar http://www.regelhulp.nl/ en ervaar het gemak van dit digitale loket. Heeft u na het bekijken van de website nog vragen? Mail of bel met Lokaal Loket Haren, telefoonnummer (050) 53 52 410.

Rechts van deze pagina kunt u een digitale folder over regelhulp downloaden. Een exemplaar van deze folder kunt u binnenkort ook krijgen bij de gemeente, het lokaal loket en de huisartsen.
Zie het origineel