Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 23-08-2010

Oosterhouter verdacht van betrokkenheid aan woninginbraak

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren een 16-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid aan een poging tot inbraak in een woning aan de Sirius. Deze poging vond plaats op 29 juli jl.

Rechercheurs van het Woninginbrakenteam stelden naar aanleiding van de poging inbraak een onderzoek in. Gedurende dit onderzoek kwam de verdachte in beeld. De officier van justitie verleende zijn toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad. Tijdens het verhoor bekende hij medeplichtig te zijn geweest.

Politie arresteert vriend voor huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren in een woning in Oosterhout een 43-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Zijn 49-jarige vriendin deed aangifte.

Het slachtoffer verklaarde dat haar vriend haar tijdens een
woordenwisseling bij de keel had gepakt en deze dicht had knepen. Daarbij had hij haar in het gezicht geslagen. Agenten zagen dat de vrouw een gezwollen lip en een bloeduitstorting in het gezicht had. Hierop werd contact gezocht met de verdachte die zich korte tijd later bij de woning meldde.

Dronken snorfietser onderuit

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag een 49-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten kregen de melding van een verkeersongeval met letsel op de
Besoyensestraat. Daar trof de politie de man naast zijn snorfiets op de grond aan. Er waren geen andere partijen bij het ongeval betrokken. De man die met zijn snorfiets onderuit gegaan was, had wat lichte verwondingen in het gezicht. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 1080 ug/l aan alcohol in zijn bloed had (wettelijke toegestane hoeveelheid bedraagt 220). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man mishandelt echtgenoot en vernielt auto zwager

GEERTRUIDENBERG - De politie heeft gistermiddag een 33-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en vernieling. Hij is op het bureau, in het belang van het onderzoek ingesloten.

De politie nam gistermiddag poolshoogte bij een woning in
Geertruidenberg na een melding van huiselijk geweld. Op straat troffen de agenten de 33-jarige man. In de woning zijn 33-jarige vrouw. Zij vertelde dat ze door haar man tijdens een woordenwisseling mishandeld was. De mishandeling bestond uit het dichtknijpen van de keel en slaan in het gezicht. Na de mishandeling verliet de verdachte de woning. Buiten trof hij de broer van het slachtoffer die zijn zus te hulp schoot. Tussen beiden ontstond een confrontatie waarbij de verdachte de auto van de man vernielde.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-08-2010 15:16 | © Regio Midden en West Brabant |