Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 23 augustus

Alkmaar, 23-08-2010 o 15.00 uur

Auto van dronken man in beslag genomen

Callantsoog, maandag 23 augustus 2010.

Rond 01.40 uur werd een 26-jarige automobilist uit Callantsoog op de Brederodestraat betrapt op rijden met drank op. De man blies aan het bureau 735 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Het was inmiddels de derde keer binnen een jaar dat hij dronken achter het stuur zat en zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard. Reden voor de politie om nu ook zijn auto in beslag te nemen.

Vrouw met hoofd tegen stoeprand bij ruzie met ex

Hippolytushoef, maandag 23 augustus 2010.

Een vrouw uit Hippolytushoef is gisteravond op straat mishandeld door haar ex-man. Ze maakten ruzie op Tjatting en de vrouw kreeg een duw van de 34-jarige verdachte, eveneens uit Hippolytushoef. Ze kwam ten val en viel met haar hoofd tegen de stoeprand waardoor ze een buil opliep en enkele minuten buiten kennis raakte. De man vertrok met zijn auto naar zijn huis waar hij later in de nacht door de politie werd aangehouden.

Zijn ex-vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis omdat zij mogelijk ook nekletsel heeft opgelopen. De verdachte is opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Scooterrijder gewond na botsing met personenauto

Castricum, zondag 22 augustus 2010.

Een 18-jarige scooterbestuurder uit Castricum raakte rond 20.00 uur gewond op de Johannisweg toen hij in botsing kwam met een personenauto bestuurd door een 53-jarige automobilist uit Castricum. De automobilist had de scooterrijder, die mogelijk met een flinks snelheid over het fietspad van het strand kwam, over het hoofd gezien. De jongen kwam ten val. Hij was gewond maar nog aanspreekbaar. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij ter observatie werd opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten beschadigd. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in.

Jochies met neppistolen aangehouden

Sint Pancras, zondag 22 augustus 2010.

Rond 15.45 uur reed een agent uit Alkmaar in zijn privétijd over de Kruissloot. Ter hoogte van de kruising met de Kossenland zag hij aan de kant van de weg een jochie staan die een op een echt vuurwapen gelijkend voorwerp op hem richtte.

De agent stopte en sprak de jongen aan. Deze 13-jarige jongen uit Sint Pancras bleek, samen met een 14-jarige jongen uit Alkmaar, over twee neppistolen te beschikken. Bij wijze van spelletje hielden ze hun wapens op passerend publiek gericht.

Het tweetal is ingerekend en ze zijn overgedragen aan hun verzorgers. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging en verboden wapenbezit.

Inbraak in winkelcentrum

Bovenkarpsel, zondag 22 augustus 2010.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van een winkelier in het winkelcentrum De Middend dat het alarm in zijn zaak af ging. Nader onderzoek wees uit dat er was ingebroken. De daders zijn via het dak binnen gekomen en hebben ingebroken bij de slager, poelier, groenteman en de kaasboer. In die vier winkels waren ondermeer kassas open gebroken. Buiten het gebouw werd door de politie een deel van de buit teruggevonden; een flinke zak met kleingeld. De politie heeft zondagmiddag een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Stede Broec: 0900-8844.

Aanhouding na diefstal tas

Alkmaar, maandag 23 augustus 2010.

Gisteravond rond 21.00 uur werd op de Laat een 17-jarige jongen uit Alkmaar door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij zou kort ervoor bij een horecagelegenheid op de Platte Stenenbrug een damestas die stond bij een tafeltje hebben gepikt. De jongeman was in het bezit van de tas met alles er nog in. Hij verklaarde deze in zijn hand gedrukt te hebben gekregen van een passant maar getuigen herkenden hem als de dief. Er is een proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt en hij is vanmiddag na zijn verhoor heengezonden.

Auto weg bij inbraak bedrijf

Opmeer, maandag 23 augustus 2010.

Vanmorgen rond 07.00 uur werd ontdekt dat er de afgelopen nacht is ingebroken bij een bedrijf aan de Veken. De daders zijn aan de achterkant van het pand binnen gekomen na het openbreken van een bovenlicht. Kantoren werden doorzocht. Het enige wat lijkt te zijn weggenomen zijn de sleutels van een personenauto die bij het pand stond en prompt werd gestolen. Het gaat om een zwarte Audi, type A8 en voorzien van het kenteken 83-PV-KZ.

Auto in vangrail

Berkhout, maandag 23 augustus 2010.

Rond 05.00 uur vond er een aanrijding plaats op de snelweg A7, ter hoogte van hectometerpaal 30,0, in de richting van Amsterdam.

Een 35-jarige automobiliste uit Purmerend verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur van haar auto en reed links tegen de vangrail. Toen haar voertuig weer de rijbaan op kwam kon een 36-jarige vrachtautochauffeur haar niet meer ontwijken en reed tegen haar auto aan. De vrouw kwam vervolgens tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. Ze raakte licht gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw rook naar drank. Er is bloed van haar afgenomen en haar rijbewijs is ingenomen. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

Vernieling aan politieauto

De Koog (Texel), maandag 23 augustus 2010.

Tussen 02.00 en 04.00 uur hebben vandalen op de Parnassiastraat vernielingen aangericht aan een opvallende dienstauto. De politieautoauto, van het merk Volkswagen en type Sharan, was door politiebikers achtergelaten op de oprit van De Schuilhut. Ze waren vervolgens per fiets het centrum in gegaan en hielden de auto op de achterhand om zich bij noodgevallen snel te kunnen verplaatsen.

Toen ze na hun fietssurveillance om 04.00 uur bij het dienstvoertuig terug keerden zagen ze dat de voorruit was vernield en dat er krassen en deuken in het dak en de motorkap zaten. Tevens was er een antenne afgebroken.

Getuigen van deze vernieling worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie Texel: 0900-8844.

Twee mannen in verzekering na diefstal vier fietsen (tevens homepagebericht)

Alkmaar, maandag 23 augustus 2010.

Rond 01.45 uur zag een agent vanuit het politiebureau van Alkmaar een hem bekende 51-jarige veelpleger uit Alkmaar samen met een 48-jarige drugsgebruiker uit Alkmaar slepen met een ogenschijnlijk gestolen fiets op de Noorderkade. Ze hielden het achterwiel omhoog omdat de fiets op slot stond.

Onmiddellijk vertrokken er enkele agenten vanuit het bureau op de fiets in de richting van de twee verdachten. Ter hoogte van het winkelcentrum Noorder Arcade werd het tweetal aangetroffen bij nog drie koud gezette fietsen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Het duo is aangehouden en ingesloten en de fietsen zijn in beslag genomen. Inmiddels is komen vast te staan dat in ieder geval van één damesfiets aangifte van diefstal is gedaan in Alkmaar en wel op 21 augustus. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie probeert de fietsen terug te bezorgen bij de respectievelijke eigenaren. De verdachten zijn in verzekering gesteld.