Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Babbeltruc

Vrouw doet zich voor als schoonmaakster

Bussum, 23-08-2010 o Bij de 83-jarige bewoonster werd aangebeld door een vrouw. Deze vrouw vertelde in een pand verderop in de straat te werken als schoonmaakster en vroeg de Bussumse of zij ook behoefte had aan een schoonmaakster.

De Bussumse liet de vrouw binnen en gaf haar een kopje thee. Nadat de vrouw weg was, merkte de Bussumse dat er sieraden, geld en haar bankpas weg waren. Zij werd vervolgens gebeld door een vrouw die zich voordeed als medewerkster van de bank. De bankmedewerkster meldde dat zij de pincode van de Bussumse nodig had. Dit hoefde niet rechtstreeks maar kon ingesproken worden na de piep. De Bussumse gaf hierop haar pincode. Later bleek een geldbedrag van de rekening verdwenen.

Signalement:

Een vrouw rond de 20 jaar oud met een blanke huidskleur. Ze is ongeveer
1.65 meter lang, heeft blond/rossig kort haar en een verzorgd uiterlijk. Ze sprak accentloos Nederlands en was zomers gekleed in lichte kleuren.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar mensen die het signalement herkennen of meer informatie hebben over deze babbeltruc. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. De politie Gooi en Vechtstreek benadrukt dat een pincode nooit hoeft te worden afgegeven, niet aan een bank en niet aan de politie.