Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Kalfje geboren tijdens geslaagde publieksdag

23 aug 2010

Zaterdag 21 augustus opende de Animal Sciences Group de deuren van de vestigingen aan de Edelhertweg 15 en Runderweg 8 (Waiboerhoeve) in Lelystad voor publiek. Iedereen kon kennismaken met het onderzoek voor en met dieren. Op de Edelhertweg stond het laboratoriumonderzoek centraal en op de Runderweg waren de dieren zelf te zien. Onder grote belangstelling werd op de Waiboerhoeve begin van de middag zelfs een (koe)kalfje geboren, wat de bezoekers op de Edelhertweg live konden zien op een computerscherm.

Veel bezoekers namen bij de Waiboerhoeve ook de kans om een kijkje te nemen in een 70 meter lange windmolen. Veel belangstelling trok ook de melkrobot in de koeienstal, wat een jongen de vraag ontlokte of het automatisch melken de koeien ook pijn doet. Voor de kinderen was er verder een enorme opblaasbare koe, een springkussen en handmelken van een kunstkoe. Voor dit laatste kregen ze zelfs een heus handmelkdiploma.

Op de Edelhertweg konden mensen o.a. kennis maken met het vis- en schelpdierlaboratorium van het CVI, het DNA-laboratorium, alles horen over de totstandkoming van de milieu- en diervriendelijke Rondeel-eieren, EN NOG VEEL MEER. Onder het genot van een hapje en drankje kon iedereen buiten ook genieten van live muziek.De Edelhertweg was tevens stempelpost in de 60 kilometer fietstocht van de Leontien Family Ride, wat extra bezoekers trok.

Bezoekers konden ook deelnemen aan een quiz. Bent u geweest, heeft u meegedaan en bent u nieuwsgierig hoeveel vragen u goed had, klik dan hier voor de goede antwoorden.