Vakrichtlijn Gesloten dakbedekkingssystemen, uitgave 2010 23/08/2010 16:03

Vebidak De Vakrichtlijn Gesloten Dakbedekkingssystemen is samengesteld door VEBIDAK, Dakmerk en BDA Dakadvies B.V. en vastgesteld door het College van Deskundigen Isolatiematerialen en Dak-bedekkingen als bijlage van BRL 4702. Dit is de Nationale Beoordelingsrichtlijn voor het KOMO-procescertificaat inzake de uitvoering van dakbedekkingsconstructies met bitumen en kunststof dakbedekkingssystemen.

De Vakrichtlijn 2010 is nuttig voor iedereen die op de hoogte wil zijn en blijven van de meest actuele stand van de daktechniek.

De directe aanleiding voor de gewijzigde versie is de ontwikkeling van het brandveilig werken op daken (NEN 6050). Vuurloos aangebrachte eerste stroken zijn in vrijwel alle dakdetails de stan-daard geworden. Ook de toenemende belangstelling voor gebruiksdaken, zoals tuindaken, parkeerdaken en terrasda-ken, vraagt om een aanpassing van de Vakrichtlijn. Zo gelden voor gebruiksdaken met een zware afwerking andere eisen dan voor gebruiksdaken met een lichte afwerking. Om het veiligheidsbewustzijn bij opdrachtgevers te bevorderen is eveneens het belang van perma-nent aanwezige voorzieningen op daken genoemd. Permanent aanwezige voorzieningen die tijdens het ontwerp kunnen worden aangebracht hebben namelijk te allen tijde een voorkeur boven tijde-lijk aanwezige valbeveiliging.

Aangezien de Vakrichtlijn onderdeel uitmaakt van BRL 4702 hebben de wijzigingen directe in-vloed op de inspecties en de audits bij KOMO procesgecertificeerde dakbedekkingsbedrijven.

De Vakrichtlijn Gesloten Dakbedekkingssystemen (map inclusief een digitale versie op CD-rom) kan worden besteld via www.vebidak.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.vebidak.nl