KNHS

Afsluiting EK eventing junioren
23 augustus 2010

Bad Segeberg / Ermelo (KNHS) - Van 18 tot en met 22 augustus werd in Duitsland het EK junioren eventing verreden. Voor Nederland kwamen er zes combinaties in actie. Stien Ullings, moeder van amazone Pien Ullings deed verslag.

Beste allemaal,

Het Ek zit er weer op!
Zondag kwamen alle Nederlandse paarden gelukkig goed door de keuring. Voor het springen stond er een heel dik parcours en het werd een hele opgave met de cross in de benen. Er sprongen maar 3 combinaties helemaal foutloos en nog eens 4 zonder hindernisfouten en met tijdfouten.
Henrieke en Nienke sprongen het beste van de Nederlandse deelnemers, ze hadden allebei 2 balken. Henrieke werd knap 16e en Utoco B sprong heel goed en een balkje valt toch maar zo. Als Henrieke foutloos was gebleven had er zelfs nog een bronzen medaille ingezeten, zo dicht stonden de punten bij elkaar. Rabo Talententeamlid Nienke eindigde net buiten de prijzen op een mooie 27e plaats. Dit was nog maar de 2e wedstrijd voor haar met Bylbao en ze heeft hier een heel fijn paard aan waar ze volgend jaar mooi verder mee kan bij de Young Riders. Bylbao heeft al erg veel progressie gemaakt in de korte tijd dat Nienke hem rijdt dus dat is super! Jordy had met het springen 3 balken en werd 57e en reed zijn eerste EK bij de junioren heel goed uit. Jeannette had jammer genoeg 1 weigering en 3 balken en werd 47e. Dit was voor hen ook nog maar de 2e grote wedstrijd, Jeannette reed haar eerste EK prima uit en Vienna springt super en is een belofte voor de toekomst volgend jaar bij de Young Riders. Peter en James Bond reden een net parcours maar hadden helaas 4 balken. Peter reed zijn laatste EK bij de junioren en is volgende jaar ook Young rider. Unforgettable met Pien sprong helaas niet goed. Met losrijden voelde hij al niet fijn aan, hij was te weinig voorwaarts en hield zich vast in zijn lijf en dat resulteerde in 2 weigeringen en Pien moest het parcours verlaten, wat ze nog nooit had meegemaakt. Dat was echt even heel erg slikken voor Pien maar is niet anders. In Radolfzell had ze haar succes moment en nu even niet.

Het Nederlandse team werd nog heel mooi 6e. Het Duitse team won de gouden medaille. De Fransen wonnen zilver en de Italianen wonnen het brons. Ierland werd vierde en Engeland werd vijfde. De Engelsen en de Duitsers sprongen erg goed. Allemaal goede ruiters die op hele kwaliteitsvolle paarden rijden die heel goed lopen en zeer goed springen.
De individuele gouden en zilveren medaille's gingen ook naar Duitsland. Alina Meister won met Hill Dream AA het goud en Celina Nothofer won het zilver met Simba. Tom Rogers won met Corrieview Owen voor Groot Britannie het brons.

Na de prijsuitreiking pakte iedereen de vrachtwagens verder in, en was het weer tijd om afscheid te nemen. We hebben een hele mooie week gehad met zijn allen en we kijken terug op een goed georganiseerd, mooi en leerzaam EK. Het was heel fijn dat er een goed begeleidingsteam was, Martin Lips, Emile Welling en Roelie Bril, heel hartelijk dank voor jullie support!
Wij vertrokken om 17.00 uur en we waren na een lange reis om 2.00 uur thuis. Het was een vermoeiende reis met veel regen en veel wegversmallingen en files en we waren blij dat we weer veilig thuis waren.

Stien Ullings