Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie zet website in voor beeldmateriaal schietincident
Publicatiedatum: 23-8-2010 16:43:07

ARNHEM - De politie is op zoek naar getuigen die over beeldmateriaal beschikken van het schietincident van afgelopen zaterdag 21 augustus in Arnhem. Vanaf vandaag, maandag 23 augustus kan men deze beelden versturen via de zojuist geopende website www.nationale-recherche.nl.

Het schietincident vond die avond rond 19.10 uur plaats op de Markt in Arnhem tijdens het evenement Rio aan de Rijn. Direct na het incident hebben zich tientallen getuigen gemeld bij de politie. Aangezien het zomercarnaval veel bezoekers trok, ook van ver buiten Arnhem, vermoedt de politie dat er nog veel meer getuigen moeten zijn die iets gezien hebben. Daarom is er een speciale website geopend waar beelden opgezet kunnen worden. Ook kan contact gezocht worden met de recherche in Arnhem via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via 0800-7000.

Achtergrond slachtoffer
Bij het voorval is de 48-jarige Celio Mariano Balentina uit Den Haag om het leven gekomen. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over het leven van de heer Balentina.

Bij het schietincident zijn ook nog twee andere personen, een 48-jarige man uit Heerenveen en een 51-jarige vrouw uit Zoetermeer, gewond geraakt. Beiden zijn die zaterdagavond naar het ziekenhuis overgebracht en verblijven daar op dit moment nog.

Verdachten
Vlak na het incident heeft de politie twee mannen aangehouden, een 29-jarige man uit Duiven en een 32-jarige Arnhemmer. De Duivenaar wordt ervan verdacht de vermoedelijke schutter te zijn. Wat de rol van de Arnhemmer is, is ook nog in onderzoek. Beide mannen zitten nog vast.

Opsporing verzocht
In een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht zal op dinsdag 24 augustus aandacht worden besteed aan het onderzoek rondom het schietincident in Arnhem. In de uitzending zal aan de kijkers een oproep worden gedaan naar getuigen, die op die bewuste avond iets hebben gezien of gehoord dat met het misdrijf in verband kan worden gebracht.

Slachtofferhulp
Tijdens het incident waren er veel bezoekers, waaronder ook jonge kinderen, aanwezig. Personen die behoefte hebben aan emotionele ondersteuning, kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland, via telefoonnummer 0900-0101.