Rijksoverheid


Van der Hoeven: 'Wil om kennis en productie te behouden is er'


Minister van der Hoeven heeft vandaag, 23 augustus 2010, een werkbezoek gebracht aan Organon. De minister stelde zich persoonlijk op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ze sprak daartoe in Oss met MSD-medewerkers, vertegenwoordigers van de actiegroep 'Het gezicht van Organon', de Raad van Commissarissen, de Ondernemingsraad en het management.

Organon prachtbedrijf

Na afloop van haar bezoek gaf de minister aan, dat wat haar betreft, alle mogelijkheden moeten worden bezien om zoveel mogelijk kennis en productie behouden. "Organon is een prachtbedrijf, met een lange traditie. De kennis en productie die daar nu voorhanden is, verdient het om op welke manier dan ook voor Nederland behouden te blijven. Behoud ervan kan mogelijkheden bieden voor een verdere ontwikkeling van de Nederlandse kenniseconomie op het vlak van life sciences en health."

Plan moet levensvatbaar zijn

De minister onderstreepte dat alleen de ontwikkeling van een onderzoekstak niet voldoende zal zijn voor een doorstart. "Er moet ook voor meerdere jaren uitzicht zijn op productie, anders is het niet levensvatbaar of toekomstbestendig"', aldus de minister.

Enorme wil en betrokkenheid bij alle partijen

Tijdens de gesprekken bespeurde minister Van der Hoeven een enorme wil en betrokkenheid bij alle partijen om samen de schouders eronder te zetten om nieuwe bedrijvigheid en onderzoek te ontwikkelen.

"Ik heb die wil en betrokkenheid zelf ook", aldus de minister. "De medewerkers van Organon mogen van mij verwachten dat ik alles doe wat in mijn vermogen ligt om de kennis en productie te behouden, bij voorkeur in de regio Oss. Daarom participeert mijn ministerie in de Taskforce die door MSD is opgericht om tot een Life Science Campus te komen. We geven input vanuit onze kennis van zaken over o.a. Life Sciences, subsidies en garantie-regelingen, parkmanagement, enzovoort. De inzet is en blijft dat de taskforce nog dit jaar een levensvatbaar businessplan presenteert", aldus de minister.

Ze gaf verder aan dat er in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en EZ een Commissie van Wijzen zal worden ingesteld die het businessplan zal toetsen en daarover aan de Provincie en het ministerie zal rapporteren.

Afzender


* Ministerie van Economische Zaken

Zie ook


* www.twitter.com/minez
Volg het nieuws van Economische Zaken via twitter
* Informatie voor de pers


* Innovatie en ondernemen
Onderwerp | EZ

* Ondernemen
Onderwerp | EZ