Rubicon realiseert informatieportaal voor Het Groene Hart Ziekenhuis


Groene Hart Ziekenhuis stroomlijnt informatievoorziening voor 2.000 medewerkers

VIANEN, 20100823 -- Rubicon heeft voor het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) uit Gouda een informatieportaal ontwikkeld, waarmee het voor de ruim 2.000 medewerkers mogelijk is om op een eenvoudige, eenduidige en efficiënte manier GHZ gerelateerde informatie te communiceren, te vinden, te beheren en te archiveren.

Het informatieportaal op basis van SharePoint is de oplossing om GHZ gerelateerde informatie organisatiebreed vindbaar en beheersbaar te maken. Met de komst van het portaal kunnen medewerkers 24 uur per dag terecht op deze ene plek voor alle documenten, protocollen, plannen, contracten en projecten. Maar ook om bijvoorbeeld collega's op te zoeken in het telefoonboek, het GHZ nieuws te raadplegen of te kijken wat het menu van de dag is.

Door gebruik te maken van het documentbeheer binnen SharePoint wordt het hoofd geboden aan de alsmaar in omvang toenemende hoeveelheid documenten. Zo wordt voorkomen dat documenten op verschillende plekken staan, verouderd raken, er meerdere versies zijn of dat documenten niet toegankelijk zijn voor alle medewerkers voor wie ze nuttig zijn. En zeker zo belangrijk; documenten zijn met dit documentbeheer goed vindbaar, waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan de effectiviteit.

Daarnaast is SharePoint ook ingezet om de huidige netwerkschijven te vervangen zodat de geavanceerde mogelijkheden van SharePoint, zoals zoeken en samenwerken benut kunnen worden.

Het ontwikkelen van het GHZ brede informatieportaal is een omvangrijk traject dat vraagt om de nodige kennis, expertise, inzet en enthousiasme van iedere betrokkene om het tot een succes te maken. Daarom heeft GHZ hierin Rubicon als ICT partner gekozen om dit traject te realiseren. Gezamenlijk is er een implementatieplan opgesteld om het portaal te ontwerpen, gefaseerd te implementeren en aan de organisatie beschikbaar te stellen. Ook het opleiden van key-users is daarbij geadresseerd.

Door de keuze voor Microsoft SharePoint Server beschikt GHZ samenvattend dus over geavanceerde mogelijkheden voor document- en record management, samenwerken in een virtuele omgeving, communicatie en intranet. Tevens ligt er met dit platform een goede basis om in de toekomst verder uit te breiden naar onder andere het gebruik van klantportalen, elektronische formulieren en een extranet voor patiënten en huisartsen.

Over Het Groene Hart Ziekenhuis: Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend ziekenhuis voor - vooral - de inwoners van het Groene Hart. Het GHZ wil goed bereikbare en kwalitatief hoogwaardige medisch-specialistische zorg bieden in een omgeving waarin patiënten zich thuis voelen. Het GHZ is een algemeen ziekenhuis met zo'n 450 bedden en er werken ruim 125 medisch specialisten, 2.000 medewerkers en 80 vrijwilligers. Het GHZ is in 1992 ontstaan door een juridische fusie van de Stichtingen Bleuland Ziekenhuis en Sint Jozef Ziekenhuis. Het GHZ is gevestigd op drie locaties: de Bleulandlocatie en Jozeflocatie in Gouda en de polikliniek in Nieuwerkerk aan den IJssel. www.ghz.nl

Over Rubicon: Rubicon is een toonaangevende Microsoft Gold Certified ICT dienstverlener met ruime ervaring in de gezondheidszorg. Middels het inzetten van innovatieve ICT oplossingen maakt Rubicon het voor zorginstellingen mogelijk om de performance van de organisatie inzichtelijk te maken en de efficiency en communicatie te verbeteren. Met een verhoogde service en kwaliteit tot gevolg. De kracht zit hem hierbij in het succesvol toepassen van de technologie in de primaire bedrijfsvoering en ondersteunende processen. Als adviespartner en ICT leverancier geeft Rubicon zorginstellingen, maar ook organisaties binnen diverse andere branches, toegang tot hoogwaardige kennis en volledige technologische ondersteuning. Voor meer informatie www.rubicongroup.nl

Rubicon