Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatieavond over plannen Noorderhelling

23 augustus

Er zijn nieuwe plannen voor het oostelijk deel van de Noorderhelling. Het gaat om het stuk dat ligt tussen de groenzone van de Kreekkade en de scheidingsweg tussen de twee parkeerterreinen. Op maandag 23 augustus organiseert de deelgemeente een informatie-bijeenkomst over de plannen. De avond wordt gehouden in de raadzaal van de deelgemeente aan de Groene tuin 317 en begint om 20.00 uur.

Noorderhelling-Oost
Door de bouw van de Nieuwe Kuip moet een aantal bedrijven uit de bedrijvenstrook Stadionweg (tussen de Nieuwe Maas en de Stadionweg) verhuizen. Het oostelijk deel van de Noorderhelling is aangewezen als plek voor herhuisvesting voor deze detailhandelsbedrijven. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken wordt momenteel gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan en zijn stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld.

Stedenbouwkundige randvoorwaarden
In de stedenbouwkundige randvoorwaarden staan de voorwaarden waaraan toekomstige bouwplannen moeten voldoen. Hoeveel mag er gebouwd worden, hoe groot mag het worden, hoe komen de aan- en afvoerwegen te lopen, hoe wordt het parkeren opgelost, welke geluidseisen worden gesteld en hoe gaan we om met milieuaspecten.

De Noorderhelling-Oost moet een aantrekkelijke stadsentree worden met een gebouw voor bijzondere detailhandel. De zuidzijde, aan de kant van Sportdorp, krijgt een groene aankleding zodat bewoners niet tegen een kaal gebouw kijken. Bij de inrichting van het gebied worden maatregelen genomen om geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken. De rijstrook waar vrachtverkeer de bedrijven bevoorraadt, aan de zijde van Sportdorp, wordt afgeschermd, zodat deze geen extra geluidsoverlast veroorzaakt. Enkele bomen aan de oostzijde, bij de Kreek, blijven staan om het groene karakter te behouden. Aan de noordzijde, langs de Stadionweg, krijgt het gebouw een brede overdekte zone (4 meter) en hier is een langzaamverkeersverbinding met vrijliggend fietspad. Binnen de nieuwe bebouwing komen circa 540 parkeerplaatsen. Het verkeer bereikt en verlaat het terrein via de bestaande toerit tussen de twee parkeerterreinen.

Verdere procedure
Het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde heeft ermee ingestemd om de stedenbouwkundige randvoorwaarden met bewoners en ondernemers te bespreken. Uw opmerkingen worden meegenomen als het dagelijks bestuur besluit over de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Momenteel wordt gewerkt aan een bestemmingsplan voor de Noorderhelling. Voor dit bestemmingsplan en het nog te ontwikkelen bouwplan wordt te zijner tijd een formele procedure gevoerd met inspraak- en bezwaarmogelijkheden. Het bouwplan zal moeten voldoen aan de voorwaarden die in de stedenbouwkundige randvoorwaarden worden opgenomen.

Bijeenkomst 23 augustus
U bent op 23 augustus, vanaf 20.00 uur, van harte welkom bij de informatiebijeenkomst om vragen te stellen en te reageren op de plannen.