NCRV

Familieberichten

De Vriendelijke Reus

Maandag 23 augustus

Nederland 1, 22.15 uur

In het NCRV-programma Familieberichten gaat Caroline Tensen op zoek naar bijzondere, verrassende, ontroerende en vrolijke verhalen achter de familieberichten in kranten, tijdschriften en op het internet. In deze zevende aflevering de volgende verhalen:

Jordy heeft het Proteus-syndroom: delen van zijn lichaam groeien te snel en ongelijkmatig. Met zijn negen jaar heeft hij het lichaam van een puber van 16. De ziekte bezorgt hem pijn en door zijn uiterlijk wordt hij vaak gepest. Hij vindt veel troost in dieren â en dan vooral paarden. Voor hem en andere kinderen heeft zijn moeder de stichting De Vriendelijke Reus opgericht.

Charlotte is 22 jaar en heeft al ruim acht jaar anorexia. Op haar dieptepunt probeert Charlotte een eind aan haar leven te maken. Gelukkig is haar steun en toeverlaat, haar vriend Maarten, net op tijd om dat te voorkomen. Charlotte is nu vastbesloten om voor en eens en voor altijd met haar eetstoornis af te rekenen.

Begin dit jaar overleed motorliefhebber Roel Kreunen. Hij werd 77 jaar, terwijl hij dacht de 50 niet te halen door een zware vorm van diabetes. Door zijn ziekte was hij behoorlijk roekeloos en scheurde hij door Europa. âIk word niet oud, dus laten we er beste van makenâ, was zijn motto. Roel betekende veel voor de Hengelose gemeenschap en was geliefd om zijn optimistische instelling.

Dit jaar viert de IJmuider Harmonie haar 65ste verjaardag. De harmonie is een bruisende muziekvereniging die meer dan 150 leden telt. Een van die leden, Nel Groeneveld, is vanaf het eerste uur betrokken. Met haar 81 jaar is ze het oudste lid. Tijd om haar in het zonnetje te zetten.