Ingezonden persbericht


Persbericht

Monic Hendrickx, Gaite Jansen, Georgina Verbaan,
Chris Zegers, Raymond Thiry, Jack Wouterse, Nasrdin Dchar, Peggy-Jane de Schepper, Whitney Franker en Birgit Schuurman in de nieuwe Nederlandse speelfilm

LOTUS
Scenario Philip Delmaar - Regie Pascale Simons
Een productie van IJswater Films in coproductie met de VPRO

Opnames van start - Setbezoek mogelijk

Met een droomcast bestaande uit Monic Hendrickx, Gaite Jansen, Georgina Verbaan, Chris Zegers, Raymond Thiry, Jack Wouterse, Peggy-Jane de Schepper, Whitney Franker, Nasrdin Dchar en Birgit Schuurman beginnen deze week de opnames van de film LOTUS, het speelfilm regiedebuut van Pascale Simons. Eerder regisseerde zij commercials en de veelgeprezen televisiefilms KINKERSTRAAT, genomineerd voor Prix Europa TV Fiction en YOU 2 (HBO Audience Award for Best Women's Short). Het scenario is van Philip Delmaar (coscenarist SKIN, RAAK). Micha Douwes staat achter de camera (COLOGNE, winnaar beste film, Filmfestival Gent). Producent is Marc Bary voor IJswater Films (DE POOLSE BRUID, DIEP, SKIN en WIN/WIN).

De film, ontwikkeld onder de werktitel FUGA, komt tot stand in het kader van het lowbudget speelfilmplan De Oversteek III, ondersteund door Filmfonds, COBO en Mediafonds, in coproductie met de VPRO en Revolver Media Productions. Bovendien met een bijdrage van het Rotterdam Media Fonds. Voorjaar 2011 is de film te zien in de filmtheaters.

De opnames vinden tot begin oktober plaats in Rotterdam. Setbezoek is mogelijk. Coördinatie Monique van Schendelen / MVSP Publiciteit.

LOTUS volgt gedurende een middag, nacht en de daarop volgende ochtend bijna heimelijk enkele anonieme levens in onze drukke maatschappij, waarna er een ontroerend palet van schurende en humoristische verhalen ontstaat. In deze tijd hebben we steeds meer middelen om met elkaar in contact te komen, maar om elkaar daadwerkelijk te bereiken moeten we ook meer moeite doen. Op zoek naar geluk doen de karakters in LOTUS een poging om dat te doorbreken. De film begint als een bruisende middag op verschillende locaties in de grote stad. Ieder afzonderlijk worstelt met hedendaagse thema´s als: vooroordelen, eenzaamheid, homoseksualiteit, zorg en euthanasie. De daarop volgende avond scherpt hun dilemma's op stevige wijze aan. De film 'verstilt' als in de nacht de geheimen, angsten en diepste wensen pijnlijk blootgelegd zijn. Als de volgende ochtend het leven in de stad weer op gang komt, pakken ook de personages hun veranderde, vergrote of ontwrichte levens weer op.




Ingezonden persbericht