Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Kilder - Bromfietser gewond bij aanrijding                |

Een 60-jarige bromfietsbestuurder uit Pannerden is zondag 22 augustus gewond geraakt bij een aanrijding op de Beekseweg in Kilder toen hij geen voorrang kreeg van een 34-jarige automobilist uit die plaats.


Het ongeval vond omstreeks 11.20 uur plaats. De automobilist reed over de Boskant richting de Beekseweg. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de man uit Pannerden die met zijn bromfiets over het kruisende fietspad reed. Bij de aanrijding die volgde, liep de man beenletsel op en werd met een ambulance naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem overgebracht.

|     |Eibergen - Politie onderzoekt geweldsincident             |

De politie stelt een onderzoek in naar een geweldsincident waarbij op zondag 22 augustus op de Brink in Eibergen een 47-jarige man uit die plaats gewond raakte.


Het incident deed zich omstreeks 22.40 uur voor. De Eibergenaar was met een kennis een biertje aan het drinken bij een biertent toen hij met een onbekende in gesprek raakte. Dit ontaardde op een gegeven moment in een woordenwisseling. Plotseling sloeg de onbekende een bierfles kapot en verwondde hiermee de Eibergenaar. De man vluchtte in de richting van de C-1000, terwijl het slachtoffer met de kennis naar huis ging en zich daar liet verbinden. Hier werden ook de politie en een ambulance gebeld. De snijwond bleek dusdanig dat het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht voor behandeling. De politie zoekt getuigen van het incident. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

|     |Westendorp/Eibergen/Vorden - Onder invloed                |

Drie bestuurders zijn in de nacht van zondag op maandag 23 augustus aangehouden omdat zij onder invloed een auto bestuurden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Een 34-jarige automobilist uit de gemeente Bronckhorst werd even voor middernacht op de Keppelbroeksdijk in Westendorp gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Ditzelfde werd omstreeks 03.15 uur vastgesteld bij een 29-jarige man uit Velp die op de Kerkstraat in Eibergen reed. Drie kwartier later werd op de Ruurloseweg in Vorden een 44-jarige man uit Zutphen met drank op achter het stuur aangetroffen. Alle bestuurders zijn naar het politiebureau gebracht voor de ademanalyse. De promillages varieerden van 0.8 tot 1.0.
De bestuurders kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

|     |Neede-  Autospiegels vernield                             |

De politie onderzoekt vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus in Neede zijn gepleegd. Er zijn meerdere autospiegels vernield. Getuigen van deze vernielingen en die van het op zijn kant zetten van twee voertuigen, eerder in de week, wordt verzocht contact met de politie op te nemen.


In de afgelopen feestweek zijn er diverse vernielingen gepleegd in Neede. In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus hebben vandalen op de Kievitstraat en Gruttostraat meerdere autospiegels vernield. De politie kreeg hier omstreeks 04.30 uur een melding over. Het onderzoek naar de verdachten leverde niets op.


Eerder in de week, in de nacht van woensdag op donderdag 19 augustus hebben onbeken-den rond 02.45 uur op de Wilhelminastraat een brommobiel op zijn kant gegooid. Op de Kietvitstraat werd een klein autootje op z'n kant gegooid. De politie onderzoekt alle vernielingen en gedupeerden wordt verzocht om altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl . Getuigen van de incidenten wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.

|     |Azewijn - Mountainbike zoek                               |

Op zondag 22 augustus vond omstreeks 17.20 uur op de kruising Terborgseweg, Langenhorstweg, dr. Hoegenstraat in Azewijn een ongeluk tussen een automobilist en een mountainbiker plaats. Beide partijen waren even weggegaan en toen men terug kwam, was de mountainbike weg. Wie heeft hier informatie over?


De mountainbiker zette zijn fiets tegen een boom en toen men terug kwam en de politie de beschadigde fiets wilde laten zien, was deze verdwenen. Het gaat om een zwarte mountainbike van het merk Scott, type Scale. De fiets was door het ongeval dwars door midden geknakt en mogelijk heeft iemand gedacht dat het hier om een achtergelaten wrak ging. De politie vraagt of de eerlijke vinder zich wil melden via 0900 -8844.


Einde berichten


-----------------------

(





(

---- --