Ingezonden persbericht


Rotterdam, 23 augustus 2010
Persbericht: Zadkine op meer dan honderd plekken in Rotterdam

Studenten die een mbo-opleiding willen volgen, kunnen bij Zadkine dicht bij huis terecht voor de opleiding van hun keuze. Zadkine werkt vanaf dit schooljaar in lokale opleidingencentra (LOC's) en organiseert het onderwijs hiermee kleinschaliger en dichtbij studenten. Er zijn zes LOC's: Centrum, Haven, Oost, West, Zuid en Zuid Hollandse Eilanden. Ieder LOC biedt een breed aanbod aan opleidingen.

Henri van Vlodrop, voorzitter van het College van Bestuur van Zadkine, overhandigde wethouder De Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) op de Jaaropening van Zadkine een kaart van Rotterdam met meer dan honderd plekken in de stad waar Zadkine is vertegenwoordigd. Op veel plekken werkt Zadkine samen met bedrijven, instellingen en gemeentelijke diensten om studenten ervaring in de praktijk te laten opdoen.

Minder schooluitval
Zadkine speelt met de lokale opleidingencentra in op de behoefte van studenten om een opleiding in de buurt te volgen. Dit voorkomt dat studenten spijt krijgen van hun studiekeuze en verkleint de kans op schooluitval.

Ouderparticipatie
Wethouder De Jonge benadrukte het belang van aandacht voor voortijdig schoolverlaten en ouderparticipatie. "Iedereen moet zijn steentje bijdragen. Het onderwijs, het bedrijfsleven, de politiek, de partners in de wijk en vooral ook ouders". De manier van werken van Zadkine in lokale opleidingencentra maakt dit mogelijk.

Foto-onderschrift:
Henri van Vlodrop, voorzitter van het College van Bestuur van Zadkine, overhandigt wethouder De Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) op de Jaaropening van Zadkine een kaart van Rotterdam met meer dan honderd plekken in de stad waar Zadkine is vertegenwoordigd.

EINDE PERSBERICHT