Gemeente Dongen

Zomerspelen van start gegaan!

Publicatiedatum: 23-8-2010

Maandagochtend 23 augustus was het eindelijk zover: de 50ste editie van de Zomerspelen ging van start. Bijna 1800 kinderen kwamen met hun familie naar het Wilhelminaplein voor een prachtige opening. Alle kinderen kregen een ballon in de hand en lieten deze los op teken van voorzitter Rolf Rombouts. De Dongenge jeugdraad pakte voor deze editie flink uit met een nieuw decor, een live band en een groot LED-scherm.

De kinderen en het publiek maakten kennis met Tinus en Thieu van Zomerspelen-tv en natuurlijk met de hoofdrolspelers die de komende week de verhalen tot leven laten komen.

Groep 1-2 Noorderpoort krijgt te maken met stoer uitziende Vikingen. Elke 88ste dag na volle maan wordt er door hen een nieuw stamhoofd gekozen. Deze dag valt dit jaar op de vrijdag in de Zomerspelen-week. De afgelopen jaren was de vader van Wickey het stamhoofd en deze stopt er dan dus mee. Het nieuwe stamhoofd krijgt de magische helm van de godin Wikipedia.

Groep 1-2 Heilig Hart gaat dit jaar met de Flintstones terug naar het stenen tijdperk. De kinderen Pebbles en Bam Bam gaan enorm veel avonturen beleven en nemen de kinderen graag mee. Het huisdier van Pebbles en Bam Bam is een getemde dino! Fred en Wilma Flintstone proberen de kinderen in het gareel te houden, maar ze zitten vol kattenkwaad.

Bij groep 3-4 maakten de kinderen kennins met Janne De Bont. Voor wie nog niet van haar heeft gehoord: Janne is de wereldberoemde regisseuse van heel veel films, zoals bijvoorbeeld: Shrok, De wondere wereld van K4 en De prinses en de knikker. Op dit moment is Janne de Bont druk bezig met zijn nieuwste film: Toy Story 3-4! Voor deze film heeft ze Barbie, Troetelbeer, Woody en Buzz Lightyear uitgenodigd voor de audities op onze set. Wie zal er uiteindelijk de hoofdrol bemachtigen in deze super spannende film?

Groep 5-6 gaat hard werken aan een onvervalste western. Hun dorp Peejecountry (achter het Cambreurcollege) vormt een prachtig decor voor deze film die geregisseerd zal worden door niemand minder dan de beroemde regisseuse Steffie Speelberg. Groep 7-8 gaat een opname maken voor het tv-programma Medisch Centrum Plan West.

Natuurlijk mocht na de presentatie van de hoofdrolspelers het Zomerspelen-lied niet ontbreken. De opening was een feit en alle kinderen begaven zich met de leiding naar de locaties.

Kijk voor meer informatie over de Zomerspelen op www.dongensejeugdraad.nl.

Elke dag gaat er een tv-ploeg op pad. Die maakt de leukste filmpjes en clips. Kijk op: http://www.zomerspelentv.nl/.