Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Verhoeven en Sturtewagen leiden De Standaard

De chef weekendkrant van De Standaard, Karel Verhoeven, zal vanaf 1 september samen met Bart Sturtewagen de krant De Standaard leiden. Verhoeven en Sturtewagen staan aan het hoofd van De Standaard na het vertrek van algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch naar NRC Handelsblad.

Sturtewagen is sinds 2006 hoofdredacteur van De Standaard, nadat hij bij de economie- en wetstraatredactie werkte. Verhoeven startte zijn loopbaan op de regoniale redactie van De Gentenaar, om in 2000 over te stappen naar De Standaard, waar hij eerst als cultuurreporter en dan als redacteur voor de weekendkrant werkte.

Ook bij de zusterkrant Het Nieuwsblad/De Gentenaar is het hoofdredacteurschap een duobaan: daar geven Geert Dewaele en Guy Fransen de leiding.

'We zijn ervan overtuigd dat deze complementaire tandem een daadwerkelijke versterking betekent', zegt de directie van uitgeverij Corelio in een toelichting. 'Met de steun van alle redacteuren en medewerkers moet de nieuwe redactieleiding de toonaangevende positie van De Standaard als Vlaams kwaliteitsmedium verder dynamiseren.'