Project Gemeente Westland

over veiligheid in Westland

Meedenken over veiligheid in Westland

Publicatiedatum: 12-08-2010

De gemeente Westland wil dit najaar met bewoners, belangengroepen en andere betrokkenen gaan praten over een nieuw veiligheidsbeleid. De aftrap hiervan vindt plaats op 23 augustus 2010 met een Veiligheidsconferentie 'Veilig in ons Westland' voor direct betrokkenen en professionals.

Aanleiding hiervoor is een op 19 mei 2010 unaniem aangenomen motie van de gemeenteraad waarin gevraagd wordt om met alle 'spelers' op veiligheidsgebied tot een gedachtewisseling te komen over een samenhangend veiligheidsbeleid. De motie ondersteunt daarmee het al in gang gezette proces voor de opstelling van een nieuwe Kadernota Veiligheidsbeleid voor de periode 2011- 2014. In september krijgen bewoners en belangengroepen (bijv. winkeliers- en bedrijvenverenigingen, sportverenigingen enz.) de gelegenheid hun mening te geven over de veiligheid in de kernen. Het is de bedoeling om dat in een actieve vorm te organiseren.

Eind november, begin december 2010 wordt een vervolgbijeenkomst gehouden voor alle eerder betrokken deelnemers. Daar wordt een ontwerpnota Veiligheidsbeleid gepresenteerd. Daarin is de inbreng van alle betrokkenen verwerkt en wordt verantwoording afgelegd over de keuzes die gemaakt zijn.Na deze slotbijeenkomst kan, rekening houdend met de uitkomsten van de discussies tijdens de slotbijeenkomst, de ontwerpnota Veiligheid worden vastgesteld.

Kinderen en veiligheid
Voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Westland wordt het project 'Brief voor de Burgemeester' georganiseerd. In een brief die de leerlingen voor de burgemeester maken, beschrijven ze wat zij vinden van de veiligheid in hun buurt en hoe de veiligheid verbeterd kan worden. De leerlingen sturen hun digitale brief met het klassikale voorstel naar de burgemeester. Het doel van dit project is dat de leerlingen en hun leerkrachten stilstaan bij veiligheid op school en in de buurt.

Veiligheid in cijfers
Hier vindt u meer informatie over de bijeenkomsten en de voortgang en resultaten van het proces.