Gemeente Boxmeer


Verkeersmaatregelen rondom gemeentehuis Boxmeer

In verband met de aanpassing van de infrastructuur in de omgeving gemeentehuis zal vanaf maandag 23 augustus voor een periode van vier weken De Raetsingel ter hoogte van het Burgemeester Hengstplein/de ingang van het Weijerpark afgesloten zijn voor doorgaand verkeer richting Weijerplein e.o. Dit in verband met de uitvoering van ondergrondse werkzaamheden in opdracht van nutsbedrijven en met rioleringswerkzaamheden. De wegaansluiting van De Raetsingel met het Burgemeester Hengstplein gaat bovendien veranderen. Zodra genoemde werkzaamheden zijn gerealiseerd wordt De Raetsingel weer opengesteld.

Gemeentehuis blijft bereikbaar vanaf de rotonde St. Rochusplein

Wegverkeer kan het gemeentehuis en directe omgeving in bovengenoemde periode bereiken via de Steenstraat. Verkeer met bestemming Weijerplein en directe omgeving wordt geadviseerd via de rotonde Beugenseweg/Karel Doormanstraat en vervolgens via de route Karel Doormanstraat - De Raetsingel - Veerstraat te rijden.

Busvervoer

Vanwege de werkzaamheden zullen de Arriva-bussen van lijn 93 en buurtbus 255 omrijden. Voor lijn 93 vervallen de haltes De Elzendonck, Gemeentehuis, Beugenseweg en Hoogendijk (alleen richting centrum). Er wordt een noodhalte geplaatst op de Karel Doormanstraat nabij de rotonde Beugenseweg en reizigers kunnen gebruik maken van de andere reguliere haltes. Voor buurtbuslijn 255 vervalt alleen de halte Gemeentehuis. Reizigers worden verwezen naar de halte De Elzendonck. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Arriva klantenservice op telefoonnummer 088-0232545.

De verkeersmaatregelen gelden van maandag 23 augustus tot medio september.