Politie Limburg-Noord

Man smijt gsm kapot na inhouding rijbewijs

Datum: 24-08-2010
Tijd bericht: 13:08
Plaats: Vlodrop
Maandagavond werd op de Herkenbosserweg het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige man uit Roermond. Rond zes uur kreeg de meldkamer van de politie een melding van agressief rijgedrag van een bestuurder die in zijn personenauto reed op de Keulseweg. In de auto zouden drie á vier personen zitten. Toen agenten erheen reden kwamen zij de bedoelde auto tegen met hierin drie personen. De auto reed met hoge snelheid richting de A73. De politieagenten draaiden hun auto en gaven een stopteken.

De bestuurder werd gecontroleerd en reageerde direct verbaal agressief richting de agenten. Er bleek nog een vonnis open te staan waarvoor hij ofwel moest betalen ofwel werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man gaf aan niet te gaan betalen, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. De agenten gaven aan dat, aangezien niemand anders van de inzittenden een rijbewijs had, er een andere manier van vervoer geregeld moest worden.

Niet veel later kwamen de agenten dezelfde auto weer tegen. Wetende dat geen van de inzittende een rijbewijs kon hebben en hen al aangezegd te hebben om niet te gaan rijden, gaven zij opnieuw een stopteken. Dit keer zat een van de eerdere inzittenden, een 25-jarige man uit Roermond, achter het stuur. Hij werd hiervoor bekeurd.

De eerdere bestuurder werd opnieuw verbaal behoorlijk agressief waarna zijn eigen telefoon kapot smeet op het wegdek. De agenten hebben hem gewaarschuwd en hebben hun dienst vervolgd.