Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


van tramlijn 9

---

Praat mee over de toekomst van tramlijn 9

Persbericht van Stadsregio Amsterdam

24 augustus 2010

De Stadsregio Amsterdam, gemeente Diemen, gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum, stadsdeel Oost, stadsdeel Zuidoost en GVB onderzoeken hoe tramlijn 9 verbeterd kan worden. Gebruikers én potentiële gebruikers van deze lijn 9 kunnen tot en met 30 september 2010 aangeven wat zij vinden dat er moet gebeuren met deze tramverbinding.

Verlengen, opwaarderen of laten zoals het is?

Op website van Stadsregio Amsterdam staat een enquête waarin wordt gevraagd:

* Wat de reizigers vinden van de snelheid, het comfort, de betrouwbaarheid en de route van de tram.

* Moet de lijn verlengd worden en zo ja: waar naartoe?
* Wat vindt men van de toegankelijkheid van de haltes?
* En hoe zou de snelheid van de tram verhoogd kunnen worden?

In nog geen 10 minuten kunnen geïnteresseerden de betrokken instanties laten weten wat zij belangrijk vinden voor tramlijn 9. De resultaten van de enquête worden verwerkt in het advies richting de beleidsbepalers. Deelnemers kunnen aangeven op de hoogte gehouden te willen worden over het project.

Verbinding Amsterdam - Diemen

In de OV-visie 2010 - 2030 van de Stadsregio Amsterdam wordt de verbinding tussen Diemen en Amsterdam als belangrijk project aangemerkt. De Stadsregio voert op dit moment met de betrokken gemeenten, stadsdelen en GVB een verkennende studie uit. Onderzocht wordt of tramlijn 9 een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de betrouwbaarheid en reissnelheid en of er tijdig ingespeeld kan worden op ruimtelijk-economische ontwikkelingen in Amsterdam en Diemen. Langs het tracé van tram 9 in Diemen en Amsterdam verschijnen nieuwe woonwijken zoals Diemen Sniep en diverse werklocaties. Om de mensen die hier wonen en werken beter van dienst te zijn is een verlenging van lijn 9 gewenst. De verkenning is eind 2010 gereed.

Ga naar de enquête.

---