Gemeente Sneek


in sneek

Eerste kunstgras trapveld in Sneek

In de wijk De Oudvaart, tussen de Groenedijk en de Hoofden, is deze week begonnen met de aanleg van een voetbalkooi. De ondergrond bestaat uit kunstgras en kan daardoor het hele jaar gebruikt worden. Het wordt het eerste trapveld met kunstgras in Sneek. Het veld wordt omsloten door een nieuw type hekwerk van staaldraden.

De firma IJslander uit Oldebroek plaatst naast de voetbalkooi ook nog een tafeltennistafel en een grote glijbaan in de vorm van een rups. Het geheel krijgt een plek in een aan het begin van de zomer aangelegd wijkparkje. De groenvoorziening bestaat uit een polderdijk, een glooiend grasveld met natuurvriendelijke oevers, vogelvriendelijke bosjes, bomen en een wandelpad met bankjes.

Vorig jaar zijn aan het Hefwerk en de Hoofden, bij de brug over de Oudvaart, al twee speelplaatsen ingericht. Dit wordt uitgebreid met het pannavoetbalveldje.

Tijdens een informatieavond hebben bewoners uit de wijk De Oudvaart een keuze mogen maken uit drie gepresenteerde plannen. Gekozen is voor toestellen van roestvaststaal. Dit materiaal is vandalisme bestendig, herbruikbaar en zeer duurzaam.