Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 24 augustus

Alkmaar, 24-08-2010 o 14.30 uur

Doorrijden na aanrijding: getuigen gezocht

Castricum, dinsdag 24 augustus

Zondagochtend 22 augustus is rond 01.00 uur een 18-jarige jongen uit Castricum aangereden op de rotonde van de Soomerwegh met de Oranjelaan. De jongen fietste hier samen met twee vrienden waarvan er een op een scooter reed. Er kwam een auto in volle vaart over de rotonde vanuit de richting van de Zeeweg de auto reed gedeeltelijk over het witte vlak en nam de bocht niet netjes. De auto raakte het voorwiel van de 18-jarige jongen. Hierdoor viel de jongen over de motorkap heen. De auto minderde geen vaart en reed hard door in de richting van winkelcentrum Geesterduin. De jongen liep een gebroken spaakbeen in zijn arm op en een scheurtje in zijn ellepijp.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie hebben over dit ongeval. De auto heeft mogelijk schade aan de voorkant opgelopen door de aanrijding. Vermoedleijk gaat het om een donkerkleurige auto, laag model. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Castricum via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor vernieling

De Koog, dinsdag 24 augustus

Een 32-jarige Duitse man is dinsdagochtend rond 00.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De man had in het toilet een camera van de muur getrokken had vervolgens de camera vernield. Hij werd door de beveiliging overgedragen aan de politie. Deze hield de man aan. Al snel werd duidelijk dat de groep waar de man deel van uitmaakte de schade wilde betalen. Er werd een regeling getroffen met de eigenaar. Hij zag verder af van aangifte. De 32-jarige man werd weer op vrije voeten gesteld en teruggebracht naar De Koog.

Op stap met bijl

Alkmaar, maandag 23 augustus

Een 39-jarige Alkmaarder werd maandagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Gashouderstraat. De politie werd op het Scharloo aangesproken door een man die vertelde dat er een man op straat liep die met een stok mensen zou bedreigen. Ter hoogte van de Gashouderstraat zagen de agenten de man die voldeed aan het signalement. Hij stond druk gebarend bij een passant. De agenten reden richting de man met de bedoeling hem aan te spreken. Zij werden echter gewenkt door de passant, die aangaf dat de man een bijl bij zich had. De verdachte was inmiddels de Gashouderstraat ingelopen en stond druk met zijn armen te zwaaien. Hij bleef midden op straat stil staan. De agenten liepen naar hem toe. De man sprak erg onsamenhangend en trok zijn T-shirt omhoog. Er stak een houtkleurig gekromd voorwerp uit zijn broeksband. Hij werd gevraagd zijn armen te spreiden, waardoor een van de agenten het voorwerp uit de broeksband kon trekken. Het voorwerp bleek een bijl te zijn. De man werd aangehouden voor verboden wapenbezit.

Weigeren ademanalyse

Berkhout, dinsdag 24 augustus

Een 44-jarige automobiliste uit Hoorn werd dinsdagochtend rond 02.30 uur aangehouden op de Kleine Wijzend. De vrouw werd bij een tankstation staande gehouden vanwege defecte verlichting van haar voertuig. De bestuurster moest blazen. Zij werd vanwege de uitslag naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Deze weigerde zij echter. Haar rijbewijs werd hierop ingevorderd.

Tweede aanhouding heling spullen naar aanleiding van woninginbraken

Zwaag, maandag 23 augustus

Een 39-jarige man uit Zwaag is maandagochtend rond 01.00 uur aangehouden in zijn woning voor heling. Op maandag 27 juli werd al een 31-jarige man uit Oosterblokker aangehouden in een tweedehandswinkel op de Achterstraat in Hoorn. Hij probeerde hier spullen te verkopen die van diefstal afkomstig waren. Het ging hier mogelijk om spullen die gestolen waren door een 34-jarige inbreker die op zondag 25 juli werd aangehouden in het Mandelapark.

De spullen die bij de 34-jarige man werden aangetroffen bleken afkomstig te zijn van woninginbraak. Hij wordt ervan verdacht ingebroken te hebben bij huizen waarvan een raam openstond. Hij zou aanbellen, en wanneer er niet werd opengedaan zou hij via het raam naar binnen klimmen. Ook zou hij bij sommige inbraken bovenlichten boven achterdeuren hebben geforceerd. In de media werd de methode van de man ramendief genoemd.

Na onderzoek kwam de politie ook de 39-jarige man op het spoor. Hij bood bij dezelfde tweedehandswinkel in Hoorn gestolen sieraden te koop aan.

Auto weggenomen bij woninginbraak

Heiloo, dinsdag 24 augustus

Bij een woninginbraak aan de Groeneweg werd dinsdagochtend rond 03.30 uur een auto weggenomen. De inbrekers forceerden de voordeur van de woning door het slot eruit te halen, pakten de autosleutel en gingen weer weg. De bewoner werd wakker van de wind. Hij vertrouwde het niet helemaal en ging naar beneden. Daar zag hij dat de deur op een kier en toen hij naar buiten keek bleken de sleutels van de bedrijfsauto op het tuinpad te liggen en dat zijn personenauto gestolen was. Achter de bedrijfsauto hing een aanhangwagen, dus vermoedelijk dat men deze hierom heeft laten staan.