Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Oosterhout 24 augustus 2010

Oosterhout, 24-08-2010

Ploertendoder aangetroffen in auto

WAALWIJK: De politie heeft maandagavond rond 23.45 uur tijdens een controle op de Burg. de Goeylaan in een auto een ploertendoder aangetroffen. De twee inzittenden, een 19-jarige Tilburger en een 18-jarige man uit Den Bosch aangehouden. In de auto werden ook twee kentekenplaten aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De vondst van het wapen volgde nadat een van de agenten zag dat de bijrijder iets uit het dashboardkastje pakte en vervolgens iets wegmoffelde. Tegen de beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Wapens en Munitie.

Politie onderzoekt inbraken in tankstations in Made en Zevenbergen

MADE / ZEVENBERGEN: Vannacht is geprobeerd in te breken in een tankstation aan de Prins Hendrikstraat te Zevenbergen. Het bleef het bij een poging. Enkele minuten later was het weer raak. Nu werd ingebroken in een tankshop aan de Molenstraat in Made. Bij beide inbraken is een donkleurige auto gezien, vermoedelijk een Audi. De politie vermoedt dat gelet op deze informatie en de werkwijze die overeenkomt dat beide inbraken door dezelfde daders gepleegd zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vannacht is omstreeks 04.45 uur ingebroken in de shop van een
tankstation aan de Molenstraat in made. De inbrekers hebben met een moker een grote etalage ruit ingeslagen. Vervolgens zijn uit de shop de sigaretten en de kassalade gestolen. De daders zijn met een auto, een donkerkleurige auto, vermoedelijk Audi. gevlucht.

De politie vermoedt dat dezelfde daders eerder deze nacht, rond 04.20 uur ook geprobeerd hebben in te breken in een tankstation op de Prins Hendrikstraat in Zevenbergen. Daar werd een schuifdeur vernield en ook was hier geprobeerd een raam in te gooien. Het bleef bij een poging. Getuigen spreken over drie luidruchtige inbrekers die vluchtten in een donkerkleurige auto.

Belgische automobilist betrapt op rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op rijksweg A-27 een 59-jarige man uit Stabroek (B) aangehouden ter zake rijden onder invloed. De agenten controleerden de Belg op het moment dat hij met zijn personenauto op de vluchtstrook stond. Hij bleek zijn auto aan de kant gezet te hebben om een SMS-bericht te versturen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 550 ugl. Voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook heeft hij ook nog een bekeuring gekregen. Hiervoor heeft hij 160 euro afgerekend.

Politie onderzoekt autobrand

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 03.35 uur een auto, een grijze Volkswagen Tourareg, die geparkeerd stond op de Voltastraat in brand geraakt. Nabij de auto zijn sporen aangetroffen die duiden op
brandstichting. De eigenaar van de auto werd wakker door het autoalarm. Kort daarna hoorde hij een harde knal. Toen hij naar buiten keek zag hij dat zijn auto in lichterlaaie stond. De politie heeft van de gedupeerde eigenaar een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk