Gemeente Best

Actualisatie bestemmingsplannen

24-08-2010

In de vergadering van de gemeenteraad van 12 juli 2010 zijn bestemmingsplan Wilhelminadorp 2010 en bestemmingsplan Salderes 2010 gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan Wilhelminadorp 2010
Het bestemmingsplan Wilhelminadorp 2010 beslaat globaal de wijken Wilhelminadorp en Kantonnier. Het plangebied wordt begrensd door de Willem de Zwijgerweg in het noorden, de spoorzone in het oosten, het Wilhelminakanaal in het zuiden en de ringbaan in het westen. Het bestemmingsplan is een zogenoemd beheerplan en bestaat uit de integrale herziening van de nu in het gebied geldende regelingen. Er worden in het plan dan ook geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Bestemmingsplan Salderes 2010
Het bestemmingsplan Salderes 2010 beslaat de wijk Salderes. Het plangebied wordt begrensd door de Ringweg in het noorden, de Oude Rijksweg in het oosten en de spoorzone in het westen. De zuidelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de perceelsgrenzen van de bebouwing aan de Hoofdstraat-Nieuwstraat, die deel uitmaakt van het centrumgebied van Best. Voor het gebied aan de westzijde, gelegen tussen de straat Salderes en het spoor zal onder de naam Parkwachters een apart bestemmingsplan worden opgesteld.

Vaststelling bestemmingsplannen
De bestemmingsplannen Wilhelminadorp 2010 en Salderes 2010 zijn op 12 juli 2010 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen, die vanaf 23 december 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage hebben gelegen. Naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen zijn beide bestemmingsplannen op een aantal punten gewijzigd. Daarnaast is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in de bestemmingsplannen. Hiervoor wordt verwezen naar de Nota zienswijzen behorend bij de bestemmingsplannen.

Beroepstermijn bestemmingsplannen
Vanaf 25 augustus 2010 liggen beide bestemmingsplannen gedurende zes weken ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van de bestemmingsplannen wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen, kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn tegen de wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, naast het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het betreffende bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beschikbaarheid bestemmingsplannen
De vastgestelde bestemmingsplannen met bijbehorend vaststellingsbesluit en andere stukken liggen met ingang van 25 augustus 2010 voor de duur van zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best.

Tevens zijn de bestemmingsplannen digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en kunt u ze hieronder downloaden. (deze openen als pdf in een nieuw venster):

Bestemmingsplan Wilhelminadorp 2010

* Bestemmingsplan Wilhelminadorp

* Regels bestemmingsplan Wilhelminadorp

* Tekening Wilhelminadorp: deelgebied Zuid
* Tekening Wilhelminadorp: deelgebied Noord
* Staat van bedrijfsactiviteiten Wilhelminadorp
* Nota zienwijzen bestemmingsplan Wilhelminadorp
* Getekend raadsbesluit bestemmingsplan Wilhelminadorp
* Bijlage bij raadsbesluit: Wijzigingsbevoegdheid locatie Korenbloem

Bestemmingsplan Salderes 2010

* Bestemmingsplan Salderes

* Regels bestemmingsplan Salderes

* Tekening Salderes: deelgebied West

* Tekening Salderes: deelgebied Oost

* Staat van bedrijfsactiviteiten Salderes
* Nota zienwijzen bestemmingsplan Salderes
* Getekend raadsbesluit bestemmingsplan Salderes
* Bijlage bij raadsbesluit: Wijzigingsbevoegdheid diverse locaties Salderes

---