Gemeente Doetinchem

Gun uw kind een alcoholvrije omgeving

Actueel bericht, 24 augustus 2010

Steeds meer ouders in de Achterhoek zijn zich bewust van de problematiek van jong alcoholgebruik blijkt uit recent onderzoek van de GGD. Ouders vinden in toenemende mate drinken onder de 16 onacceptabel.

Minder ouders lijken zich bewust van hun voorbeeldrol, het belang van praten over alcoholgebruik en het stellen van regels hierover. Alcohol is schadelijk voor jongeren in de puberteit omdat zij in de groei zijn en ook de hersenen volop in ontwikkeling zijn. Alcohol is ook schadelijk voor jongeren als zij niet aangeschoten of dronken zijn. Het is daarom verstanding om alcohol gewoon te verbieden.

Zomerfestivals

Ook nu, tijdens de vele gezellige zomerfestivals, dorpsfeesten en kermissen. Want ook één biertje of zelfs slokje alcohol kan kwaad. Een keer alcohol drinken is namelijk meestal het begin van vaker en meer. Hoe vaker kinderen worden geconfronteerd met alcohol, des te groter is de kans dat zij beginnen met drinken. Laat kinderen daarom in een (zoveel mogelijk) alcoholvrije omgeving opgroeien. Dit is een artikel in het kader van het project Alcoholmatiging Jeugd in de Achterhoek dat de acht gemeenten, politie, justitie, IrisZorg en GGD Gelre-IJssel samen met regionale en plaatselijke partners hebben opgepakt. Als u wilt reageren, kunt u mailen naar minderdrinken@ggdgelre-ijssel.nl.

Actueel