FNV KIEM

Pensioenen Kartonnage en Flexibele Verpakkingen niet omlaag

dinsdag 24 augustus 2010

De pensioenen en pensioenaanspraken van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf worden niet gekort. Dit Pensioenfonds behoort niet tot de fondsen die van minister Donner van SZW op korte termijn in de pensioenen moeten ingrijpen.

Maatregelen wel nodig
Het pensioenfonds heeft in 2009 wel een herstelplan ingediend omdat de dekkingsgraad onder een minimale grens was gedaald. In het herstelplan staat wat het fonds gaat doen om een voldoende dekkingsgraad te krijgen. En om ook in de toekomst pensioenen betaalbaar te houden.

Het verlagen van pensioenen is één van de laatste manieren om in te grijpen in de financiële situatie van een pensioenfonds. Dit blijft een uiterste middel. Door de afspraken in het herstelplan is het verlagen van de pensioenen voor ons fonds nu niet nodig. We kunnen echter geen garantie voor de toekomst geven. De financiële crisis is immers nog niet voorbij.

Meer informatie over de financiële situatie van jouw pensioenfonds vind je op www.bpfkartonnage.nl. Maandelijks kun je hier het verloop van de dekkingsgraad van het fonds volgen.