Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 9 augustus 2010

Een leuke vakantiemiddag in natuurgebied Ilperveld Met de boswachter in de boot voor (groot)ouders met (klein)kinderen

Tijdens een rondvaart door de natuur beleef je altijd wat. En je kunt de handen uit de mouwen steken, want de boswachter heeft hulp nodig. Het kan allemaal op dinsdag 17 augustus van 13.30 - 15.30 uur in het Ilperveld bij Landsmeer.

Het Ilperveld is een prachtig natuurgebied. We varen met de excursieboot naar een eiland: De Zuiderschorren. Je kunt hier de boswachter helpen met het bij elkaar harken van hooi. Maar er valt meer te beleven. Een paar jaar geleden is er bagger uit de sloot op het land gebracht. We gaan eens kijken of we leuke vondsten kunnen ontdekken. Dan varen we verder en gaan op het Braamstuk aan land. Hier groeit zonnedauw, een vleesetentje plantje waarover de boswachter leuk kan vertellen. We kijken ook of we sporen kunnen ontdekken van de noordse woelmuis. Het is een zeldzaam zoogdiertje dat hier lange gangen graaft. Tijdens het varen kom je bloeiende planten langs de oevers tegen, zoals de intens roze kattenstaart. Bijen en hommels zijn er dol op! En de bruine kiekendief komt vast langs, als hij boven het riet naar prooi zoekt. Een vakantiebelevenis voor gezinnen met kinderen van 7 tot 13 jaar. Ook heel leuk voor grootouders die hun kleinkinderen willen verrassen. Deze activiteit vindt ook plaats op 24 augustus van 13.30 - 15.30 uur.

Zin om mee te gaan? Om zeker te zijn van deelname is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Lekker varen door het Ilperveld. Onderweg is er van alles te doen! Foto Mike Rouweler


Noot voor redacties