Geluidsschermen Erpe-Mere: E40 richting Brussel anderhalve week vroeger open dan gepland

17/08/2010 11:16

Vlaamse Overheid

De werkzaamheden voor het plaatsen van geluidsschermen op de E40 richting Brussel zijn anderhalve week sneller klaar dan voorzien. Dankzij een knappe prestatie van de aannemer kunnen de snelweg en de oprit richting Brussel al op 24 augustus open voor het verkeer. Richting Oostende blijft het Agentschap Wegen en Verkeer nog even aan het werk.

De werkzaamheden voor het plaatsen van geluidsschermen op de E40 richting Brussel zijn anderhalve week sneller klaar dan voorzien. Dankzij een knappe prestatie van de aannemer kunnen de snelweg en de oprit richting Brussel al op 24 augustus open voor het verkeer. Richting Oostende blijft het Agentschap Wegen en Verkeer nog even aan het werk. Om de grotere verkeersdruk na de vakantiemaanden op te vangen, zal het verkeer richting Oostende vanaf 1 september over 3 versmalde rijstroken kunnen beschikken. Het einde van de werkzaamheden is voorzien voor eind oktober.

Verkeerssituatie richting Brussel In de nacht van 23 op 24 augustus zal alle signalisatie weggenomen worden. Op 24 augustus zullen de tijdelijke markeringen verwijderd worden. Tegen dinsdagavond 24 augustus zullen het wegdek richting Brussel en de oprit in Erpe-Mere volledig open zijn voor het verkeer.

Verkeerssituatie richting Oostende In de nacht van 31 augustus op 1 september worden de nodige voorbereidingen gedaan om het verkeer ter hoogte van de werf in Erpe-Mere op 3 versmalde rijstroken te brengen. In de nacht van 1 op 2 september wordt de werf uitgebreid tot Vlekkem. Ook daar zal het verkeer 3 versmalde rijstroken ter beschikking hebben. De verkeerssituatie blijft dezelfde tot het einde van de werkzaamheden eind oktober.

Snelheidsbeperking De veiligheid van de wegenarbeiders en de weggebruikers is een prioriteit. Daarom vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer met aandrang aan de automobilisten om de snelheidsbeperking van 70 km/u te respecteren. De wegpolitie blijft snelheidscontroles uitvoeren.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel