Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 17-08-2010

CASH OP ZOLDER: SIPKE JAN BELANDT IN KUNSTPARADIJS

In Cash op Zolder speurt Sipke Jan Bousema samen met een taxateur naar verborgen schatten bij mensen thuis. Het ultieme doel: een klapper maken op de veiling, zodat de eigenaar een diepgekoesterde wens kan vervullen.

In aflevering zeven brengt Sipke Jan een bezoek aan Jielis en Fred uit Den Haag. Beiden willen een creatieve invulling aan hun wens geven. Jielis wil graag zijn creativiteit uiten tijdens een cursus bloemschikken en Fred zou graag een schilderworkshop volgen van kunstenares Ans Markus. Dat het stel gek is op kunst is zichtbaar in hun huis. Een kleine woning met menig bijzonder object.

Taxateur Poekelien Lingbeek haalt haar hart op in het kunstparadijsje van Jielis en Fred. Al snel stuit ze op een bronzen sculptuur, naar voorbeeld van 'de denker' van Rodin. Om dit kunstwerk nader te inspecteren wil zij het gietsel van binnen bekijken maar daarvoor wil zij wel de voet openen... Ook ontdekt ze een tafellamp in de stijl van Tiffany. Cruciaal voor de waarde van de lamp is het antwoord op de vraag of deze gemaakt is van glas of plastic? En wat gaat er gebeuren met een zeefdruk van het portret van Koningin Beatrix waar Fred erg aan gehecht is. Staat hij hem af voor de veiling of niet? Of deze en overige objecten genoeg opbrengen om de wensen van het echtpaar te vervullen, zal pas blijken op de veiling. De veiling staat wederom garant voor een spannend slot van de uitzending.

Fred en Jielis besloten om niet alles op de veiling te verkopen, maar een aantal objecten via internet aan te bieden. Kijkers die geĂŻnteresseerd zijn, kunnen daarom bieden via de internetveilig op cashopzolder.avro.nl

Cash op Zolder: dinsdag 24 augustus om 20.55 uur op Nederland 2.
---