Dienstenbond CNV

Nieuws

23 augustus 2010

Actievoerders wachten nu onderhandelingen af

De voorlopig laatste actie van de leden in de Particuliere Beveiliging heeft op 18 augustus jl. plaatsgevonden. Met een man/vrouw of 30 stonden we voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vroegen we de nodige aandacht van iedereen die het gebouw in en uitging. Ook hebben we onze brief -bij afwezigheid van de heer Donner- mogen overhandigen aan de secretaris-generaal van het Ministerie. Daarna hebben enkele kaderleden van de bonden nog eens de zorgen voor werkbehoud bij overname van object met de hoogste ambtenaar kunnen bespreken en na de toezegging dat er echt goed naar wordt gekeken en dat onze brief ook naar alle andere ministeries gaat, hebben we ook deze actie kunnen sluiten.

CNV-bestuurder Arie Kasper overhandigt de brief aan de secretaris-generaal van het ministerie van SZW

Dat actietraject heeft de doelstelling bereikt! We hebben gekozen voor een actiemodel waarbij zoveel mogelijk belangrijke `objecten' gedurende korte tijd werden bezocht door actievoerende beveiligers. Daarbij vroegen we de aandacht van het personeel werkzaam in die objecten en wij vroegen daarnaast om in de gelegenheid te worden gesteld bij de directies van die bedrijven onze zorgen te uiten. In alle gevallen is dat goed gelukt en met name de aandacht die we van de politiek hebben gekregen is hoopgevend. De Vaste Commissie van Sociale Zaken van de Tweede Kamer heeft ons uitgenodigd met hen nog eens van gedachten te wisselen over de problematiek en daarmee zitten we dus in het centrum van de politiek én de `macht'. Een belangwekkender plek om dit ingewikkelde probleem op te lossen is er niet.

Nu in september de cao onderhandelingen ook weer van start gaan willen we ons nu vooral weer gaan richten op die onderhandelingen. Er valt nog veel te bespreken en we willen ook gewoon spijkers met koppen slaan om die belangrijke kwesties als loon en toeslagen, roosters en verlof eindelijk eens op een ordentelijke manier geregeld te krijgen.

Maar wat vindt u? We hebben gemerkt dat onze acties veel hebben los gemaakt bij zowel opdrachtgevers, werkgevers als werknemers. Veel mensen hebben onze speciale actie-site (www.beveiligersinactie.nl) bezocht en ook in de pers is er de nodige aandacht aan besteed. Maar we moeten dit niet los zien van ons cao-traject. Het gaat om werk, werkbehoud en fatsoenlijke afspraken die daar bij horen en dat is toch echt iets waar we met de werkgevers uit moeten zien te komen.

We zijn erg benieuwd naar uw mening en willen die uitkomst ook meenemen in het volgende cao-overleg met de werkgevers. Vult u daarom bijgevoegde vragen in. Het kost u ongeveer 10 minuten en het terugsturen mag zonder postzegel.
U kunt de vragen overigens ook via het internet invullen. Kijk daarvoor op de site www.cnvdienstenbond.nl maar reageer voor 15 september a.s.!!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over deze info, zoek dan contact met uw bestuurder Arie Kasper, bij voorkeur via zijn email a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl