Gemeente Lansingerland

Sporthal De Zijde gedeeltelijk in gebruik
Waterschade De Zijde

Sporthal De Zijde is dinsdag 24 augustus weer in gebruik genomen nadat er vorige week donderdag een persleiding van het hoofdriool was losgeschoten.

De entreehal en de kleedkamerruimten op de begane grond zijn de afgelopen dagen volledig gereinigd. Daardoor kunnen de sporthal en beide gymzalen vanaf dinsdag conform het rooster weer volledig worden gebruikt.

Turnzaal
Circa 1/3 deel van de turnzaal heeft de meeste schade opgelopen en blijft in elk geval nog tot en met zondag 29 augustus gesloten. Verwacht wordt, dat het grootste deel van de materialen in dat deel van de turnzaal moet worden vervangen. Deze week wordt daarover een besluit genomen. Bij vervanging van materialen moet rekening worden gehouden met een levertijd van 6 tot 8 weken.

Het streven is om het gedeelte van de turnzaal, dat niet heeft geleden onder de wateroverlast, vanaf volgende week maandag weer in gebruik te kunnen geven. Dat kan alleen wanneer het aangetaste deel van de turnzaal op een verantwoorde manier kan worden afgezet. De mogelijkheden daartoe worden onderzocht. De huurders van de turnzaal zullen daarover door de gemeente in de loop van deze week nader worden geïnformeerd.