Gemeente Midden-Delfland

Pas op voor nepcollectanten

De laatste tijd worden we binnen de gemeente geconfronteerd met mensen die illegaal collecteren: geld of kleding ophalen. Of producten aan de deur verkopen onder het mom van een actie voor een charitatief doel. Behalve voor acties van plaatselijke verenigingen, is er al jaren geen vergunning door de gemeente verleend voor de verkoop van producten voor een charitatief doel.

In enkele gevallen is het de politie gelukt om de verkopers of collectanten op heterdaad te betrappen en proces verbaal op te maken. Vertrouwt u de persoon aan de deur niet, koop of geef dan niets en bel de politie.

Voor een plaatselijke collecte, zoals van de EHBO-vereniging, wordt door de gemeente een afzonderlijke vergunning verleend. De door de gemeente verleende vergunningen vindt u wekelijks in de rubriek âopenbare bekendmakingenâ op de gemeentepagina in de Schakel en op de website van de gemeente in de rubriek Bekendmakingen.

Collectanten die voor een landelijke instelling langs de deuren gaan, doen dit volgens het landelijke collecterooster. Er wordt bijna altijd van te voren aandacht aan besteed in de media. U kunt de gegevens voor de collectes en kledingsinzamelingsacties voor het goede doel vinden op www.CBF.nl.