Ingezonden persbericht


Persbericht

Nog 2 weken expositie poppen van Juliana en foto's van Pieter

Nog tot en met zondag 5 september aanstaande kan men de twee zomerexposities in Paleis Het Loo bezoeken: 'In de Koninklijke Poppenkraam', met de verzameling poppen van koningin Juliana, en 'Door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven', met de mooiste natuurfoto's van zijn hand, gemaakt rond Het Loo.

Meer dan zeshonderd poppen mocht koningin Juliana gedurende haar lange leven in ontvangst nemen uit handen van het Nederlandse volk. Vele hiervan werden nooit eerder aan het publiek getoond. De meeste poppen zijn haar geschonken bij het jaarlijkse verjaardagsdefilé op 30 april en bij het speciale bejaardendefilé in juni op Paleis Soestdijk. In het begin waren deze defilés vooral nog een bloemenhulde; later kwamen er steeds meer geschenken bij, waaronder vele poppen. Het was algemeen bekend dat koningin Juliana zo in de loop der jaren een poppenverzameling had opgebouwd, en daardoor kwamen vele mensen op de gedachte om aan de uitbreiding ervan bij te dragen. Verder kreeg de vorstin ook vaak poppen aangeboden bij bezoeken in het land en tijdens buitenlandse reizen. Vele poppen werden nooit eerder aan het publiek getoond. Dankzij de medewerking van de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau te Den Haag kan haar omvangrijke verzameling deze zomer voor het eerst in zijn geheel worden gepresenteerd op Paleis Het Loo.

De expositie met natuurfoto's van prof.mr. Pieter van Vollenhoven geeft een overzicht van de mooiste foto's die hij in de afgelopen vijf jaar heeft gemaakt rond Paleis Het Loo. Het is voor het eerst dat er resultaten van zijn geliefde hobby fotografie in een expositie aan het publiek worden getoond. Kris kras door het Veluwse Kroondomein en door de seizoenen heen passeren de rijke flora en fauna van dit buitengewone natuurgebied de revue: van edelhert tot veldhaas en van sneeuwlandschap tot spinnenweb. De natuurfoto's zijn door de heer Van Vollenhoven zelf van commentaar voorzien. Verder wordt met familiefoto's een indruk gegeven van de rol die de natuur in verschillende fasen van zijn leven speelde.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags, tenzij een feestdag.
Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p., t/m 5 jaar en MK gratis Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen.

Navigatieadvies: Amersfoortseweg, 7313 AA. Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772463


---- --