Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUWE CHEFKOK VOOR BEL AIR HOTEL
RESTAURANT PURPLE: SMAKELIJK EIGENTIJDS

Den Haag, augustus 2010 ­ Dun gesneden ossenhaas tosti met truffel, pasta van schelpdieren, Risotto met paddenstoelen, halve kreeft: de kaart van Restaurant Purple staat bol van de eigentijdse heerlijkheden. Jeroen Marée is dé man achter de culinaire hoogstandjes die in het Haagse Bel Air Hotel worden geserveerd. Hij trad deze zomer in dienst als chef-kok en gebruikt uitsluitend verse ingrediënten voor een pure en eerlijke smaak. Marée heeft twaalf jaar ervaring in de keukens van onder andere een cruiseschip, gerenommeerde hotels, restaurants en cateraars. Deze brede kennis zet hij nu vol enthousiasme in voor de gasten van Restaurant Purple.

Culinaire carrière
Jeroen Marée heeft met zijn 32 jaar al een veelzijdige loopbaan achter zich. Zo begon zijn culinaire carrière ruim 12 jaar geleden als chef de partie op cruiseschip Queen Elisabeth 2. Terug aan de wal ging Marée aan de slag als sous-chef bij Restaurant Truffels in Arnhem en Restaurant Leipzig in Rotterdam. Zijn eerste hotel-restaurant ervaring deed hij op bij Bilderberg, waar hij als sous-chef startte en uitgroeide tot chef-kok. Na vervolgens ruim een jaar werkzaam te zijn geweest als chef-kok in de partycatering, is Marée nu terug in het hotelwezen. Bij Bel Air Hotel heeft hij per 1 juli de leiding over de keuken van het trendy Restaurant Purple.

Heerlijk
Het menu van Restaurant Purple is toegankelijk, eigentijds en smaakvol. Klassiekers als carpaccio worden afgewisseld met verfijnde toppers van het menu. Marée is enthousiast over zijn nieuwe aanstelling: "Mijn leven speelt zich voor een groot deel achter het fornuis af en daar geniet ik met volle teugen van. Ik voel me bij Bel Air al helemaal thuis en ga elke dag weer met veel plezier aan de slag om met mijn team de lekkerste coquilles, de beste zeebaars of de gezondste salade te serveren. Al mijn nieuwe collega's zijn bijzonder vriendelijk en professioneel, heerlijk om mee te werken!"

Over Bel Air
Bel Air Hotel Den Haag ligt in het hartje van de stad naast het World Forum en is van alle gemakken voorzien. Zo biedt het hotel 20 onlangs gerenoveerde luxe kamers, suites en appartementen op een steenworp van Haagse bezienswaardigheden, winkelstraten en is ook het strand van Scheveningen snel en gemakkelijk bereikbaar. Bel Air biedt zakelijke gasten moderne vergaderfaciliteiten voor groepen van 8 tot 350 personen, een uitstekende service en dat alles op een dynamische locatie. Verder beschikt het hotel over een restaurant, bar, espresso lounge en brasserie. Zie voor meer informatie www.belairhotel.nl.



Ingezonden persbericht