Ingezonden persbericht


Persbericht

Twinfield demonstreert eerste internationaal inzetbare XBRL-oplossing

Internationale primeur tijdens Nationale Accountancydag 2010

Hoevelaken, 24 augustus 2010 - Twinfield maakt vandaag bekend dat het de allereerste internationaal inzetbare XBRL-oplossing voor het eerst zal tonen tijdens de Nationale Accountancydag 2010 op 29 september. Twinfield XBRL biedt maximale flexibiliteit waardoor de oplossing zich moeiteloos aanpast aan buitenlandse taxonomieën en deze probleemloos inleest. Zo is Twinfield XBRL bijvoorbeeld te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk waar een andere variant wordt gebruikt (iXBRL). De Twinfield XBRL-oplossing sluit aan bij de internationale uitbreidingsplannen van het bedrijf. De Nationale Accountancydag 2010 wordt afgesloten met een XBRL-demonstratie door André Kwakermaat, de oprichter van Twinfield.

Twinfield streeft er naar om alle producten en diensten die ze ontwikkelen internationaal inzetbaar en schaalbaar te maken. Twinfield heeft als grondlegger van online boekhouden een voorsprong opgebouwd waar klanten van profiteren, zo biedt Twinfield deze extra XBRL-functionaliteit gratis aan. De functionaliteit maakt binnenkort automatisch onderdeel uit van de online boekhoud abonnementen. Niet-abonnees zijn in staat taxonomieën in te lezen en de opbouw ervan te bekijken met de gratis beschikbare 'XBRL-viewer'.

"De Nationale Accountancydag biedt een uitgelezen mogelijkheid om onze XBRL oplossing aan het publiek te laten zien," aldus André Kwakermaat, oprichter van Twinfield. "Het biedt ons de gelegenheid om aan te tonen waarom het digitaliseren van de verwerkingsstromen en het online samenwerken met klanten voor accountantskantoren zo van belang zijn. Twinfield biedt straks een online werkomgeving waarmee accountantskantoren deze digitale uitdagingen aankunnen en ze de beoogde lastenverlichting eindelijk kunnen bewerkstelligen." Sluit Kwakernaat af.

XBRL
XBRL (eXtensible Business Reporting Language) is een op initiatief van accountants ontwikkelde open standaard waarmee in een standaardformaat financiële informatie elektronisch uitgewisseld kan worden en die de directe verwerking van de gegevens mogelijk maakt. XBRL is ontwikkeld en wordt onderhouden door XBRL International Inc., een wereldwijd consortium van nu circa vijfhonderd organisaties. Via een taxonomie, een gegevenswoordenboek waarin de gegevenselementen zijn vastgelegd en beschreven, wordt aangegeven welke gegevenselementen elektronisch worden uitgewisseld. Het gebruik van XBRL biedt vele voordelen: kostenbesparing, kwaliteitsverhoging gegevens, eenvoudiger elektronisch uitwisselen gegevens.

Voor meer informatie en om volledig op de hoogte te blijven van de activiteiten van Twinfield gaat u naar www.twinfield.nl, abonneert u zich op de nieuwsbrief van Twinfield, of volgt u Twinfield via twitter: @Twinfield. Op de Twinfield blog Vooruitstrevend Denken vinden accountants en ondernemers allerhande tips op het gebied van het nieuwe 2.0 tijdperk. Aanmelden voor Nationale Accountancydag kunt u op www.nationaleaccountancydag.nl. Deelname voor accountants- en administratiekantoren is kosteloos.

###

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is dé marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa. Op dit moment worden er meer dan 80.000 administraties via Twinfield gevoerd in 22 landen. Online boekhouden via Twinfield betekent flexibel boekhouden; met abonnementsvormen voor zowel kleine- als grote organisaties. Twinfield gebruiken betekent ook efficiënt, veilig en direct informatie kunnen delen met een administratie- of accountantskantoor. Doordat Twinfield werkt als webtoepassing kan vanaf iedere plaats, op ieder gewenst tijdstip, via een veilige internetverbinding online gewerkt en gedeeld worden. Voor meer informatie over de diensten en het bedrijf bezoek: www.twinfield.nl.


Noot voor redacties

Voor meer informatie en beeldmateriaal (