Ingezonden persbericht


Gratis echo voor zwangeren bij Fontys

Fontys Paramedische Hogeschool aan de Ds. Th. Fliednerstraat 2 in Eindhoven zoekt zwangere vrijwilligsters om een echoscopie te laten maken van hun kindje. De echoscopie wordt gemaakt door deelnemers aan de cursus Echografie onder deskundige begeleiding van een praktijkdocent.

Iedereen die zich aanmeldt als vrijwilligster mag maximaal twee familieleden meebrengen tijdens het onderzoek. Alvorens de cursisten aan de slag gaan, zal een praktijkdocent de zwangere screenen. Vervolgens gaan verschillende cursisten echo's maken. Zij krijgen meestal een opdracht en kunnen daarom geen volledig echo-onderzoek uitvoeren. De echo heeft dan ook geen diagnostische waarde en is alleen bedoeld voor scholingsdoeleinden. Wel zullen er leuke plaatjes van het ongeboren kind gemaakt worden en krijgt elke vrouw na afloop een presentje mee. Het is ook mogelijk verschillende keren als vrijwilliger te fungeren. Voorwaarde om mee te doen is dat de zwangerschap zich bevindt tussen week 10 en 30.

Daarnaast is er in de maanden oktober, november, december en januari dringend behoefte aan vrijwilligsters die tussen de 20 tot 24 weken zwanger zijn en die in die maanden op vrijdag een echoscopie kunnen ondergaan.

Aanmelden voor de gratis echo kan bij mevrouw Rian van den Brand, telefoon 0877 878804 (tussen 14.00 en 15.00 uur) of e-mail: r.vandenbrand@fontys.nl. Mevrouw Van den Brand is op vrijdag niet aanwezig.

Fontys Paramedische Hogeschool verzorgt diverse post-hbo opleidingen en cursussen voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. De cursus Echografie wordt gegeven aan echoscopisten, verloskundigen en huisartsen.

///// EINDE PERSBERICHT /////



Ingezonden persbericht