Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 24-08-2010

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie

BERGEN OP ZOOM: Maandagavond hield de politie een 73-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan, nadat een burenruzie uit de hand liep. Bij aankomst van de politie bleek het te gaan om een zeer langlopend conflict over overhangende takken en erfafscheiding in de tuin. Rond 20.20 uur werd vanaf de Heimolen gemeld dat de burenruzie inmiddels dusdanig was geëscaleerd dat er bedreigingen waren geuit. Tijdens een gesprek met een medewerker van de rechtshulp waren de gemoederen hoog opgelopen met de bedreigingen tot gevolg. De politie hield de 73-jarige man aan en nam aangifte op van de gedupeerde buren. De verdachte verklaarde spijt te hebben van zijn uitspraken. Hij is na verhoor in overleg met het OM met betaling van een boete van 250,- in vrijheid gesteld.

Beginnend bestuurder onder invloed betrokken bij ongeval

OUDENBOSCH: De politie kreeg maandag rond 19.30 uur melding van een ongeval op de kruising tussen de Markt en de Pastoor Hellemonsstraat. Het bleek te gaan om een kop-staartbotsing, waarbij een 22-jarige man uit Bosschenhoofd op de auto voor hem was gebotst. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 585 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt inbraken in tankstations in Made en Zevenbergen

MADE / ZEVENBERGEN: Vannacht is geprobeerd in te breken in een tankstation aan de Prins Hendrikstraat te Zevenbergen. Het bleef het bij een poging. Enkele minuten later was het weer raak. Nu werd ingebroken in een tankshop aan de Molenstraat in Made. Bij beide inbraken is een donkleurige auto gezien, vermoedelijk een Audi. De politie vermoedt dat gelet op deze informatie en de werkwijze die overeenkomt dat beide inbraken door dezelfde daders gepleegd zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vannacht is omstreeks 04.45 uur ingebroken in de shop van een
tankstation aan de Molenstraat in made. De inbrekers hebben met een moker een grote etalage ruit ingeslagen. Vervolgens zijn uit de shop de sigaretten en de kassalade gestolen. De daders zijn met een auto, een donkerkleurige auto, vermoedelijk Audi. gevlucht.

De politie vermoedt dat dezelfde daders eerder deze nacht, rond 04.20 uur ook geprobeerd hebben in te breken in een tankstation op de Prins Hendrikstraat in Zevenbergen. Daar werd een schuifdeur vernield en ook was hier geprobeerd een raam in te gooien. Het bleef bij een poging. Getuigen spreken over drie luidruchtige inbrekers die vluchtten in een donkerkleurige auto. (Auteur: Willem van Hooijdonk)

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-08-2010 15:14 | © Regio Midden en West Brabant |