Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 24 augustus 2010

Sportverenigingen tevreden over accommodaties


De Edese sportverenigingen zijn tevreden over de kwaliteit en jet onderhoud van hun accommodaties. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage van de sportnota 'Ploegenspel', die in 2008 is vastgesteld.

Bijna 80% van de verenigingen is tevreden over de kwaliteit en onderhoud van de accommodaties. Om de kwaliteit van het onderhoud te waarborgen is het gewenst om de taken en verantwoordelijken wat betreffende het onderhoud voor zowel sportverenigingen, Sportservice Ede als de Gemeente Ede te verhelderen.

De bezettingsgraad van de binnensportaccommodaties is gestegen van 39% naar 44%. Door een goed spreidingsbeleid van binnensportaccommodaties kan de bezettingsgraad verder worden verhoogd.

Meer dan 80% van de Edese jongeren tot en met 18 jaar doet actief aan sport, waarvan twee-derde aangesloten is bij een sportvereniging. Toch beweegt nog geen 25% van de jongeren iedere dag voldoende om aan de Beweegnorm te voldoen. Het blijft daarom belangrijk jongeren te stimuleren meer te bewegen.

De activiteiten in het kader van buurt, onderwijs en sport in Veldhuizen, Maandereng en Bennekom zijn een succes en de deelnemers willen graag dat deze voortgezet worden. Inzet van de combinatiefunctionarissen is daarvoor een goed middel. Combinatiefunctionarissen richten zich op het stimuleren van sport op scholen en in de wijk door verenigingen actief te betrekken bij school en wijksport. Scholen en sportverenigingen gaan deze functies samen met Sportservice verder vormgegeven.

Sportverenigingen willen graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke kwesties. Daarvoor vragen de verenigingen ondersteuning op maat van Sportservice Ede en aanpassing van het subsidiebeleid.

Om als gemeente Ede optimaal te profiteren van de huidige ontwikkeling op sportgebied dient de Gemeente Ede een standpunt over talentontwikkeling en sport als onderdeel van Food Valley in te nemen.

Het college heeft ingestemd met de voortgangsrapportage en zal deze gaan bespreken met de commissie Beheer Fysieke Omgeving.