Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 24 augustus 2010

Gemeente stelt uitgangspunten vast voor bedrijventerrein Harskamp


Het nieuwe bedrijventerrein dat de gemeente Ede in Harskamp wil realiseren is bedoeld voor kleinere plaatsgebonden bedrijven uit Noordoost Ede. De kavels worden maximaal 3.000 m² groot en het terrein krijgt een landelijke en duurzame uitstraling. Er komen geen bedrijfswoningen.

De gemeente Ede wil zowel in Harskamp als in Wekerom een nieuw bedrijventerrein ontwikkelen om te kunnen voldoen aan de lokale vraag. Het terrein in Harskamp sluit aan op het bestaande bedrijventerrein Molenerf. Het is de bedoeling het nieuwe terrein te ontsluiten via de Molenweg. Die moet daartoe verbreed worden.

Om het bedrijventerrein mogelijk te maken moet er een nieuw bestemmingsplan opgesteld worden. Voor dat dit gebeurt, moeten de uitgangspunten voor het nieuwe terrein helder zijn. Deze heeft het college nu vastgesteld in een nota van uitgangspunten. In de nota staat voor wat voor soort bedrijven het terrein bedoeld is, aan welke voorwaarden bedrijven moeten voldoen om zich er te kunnen vestigen en verder een groot aantal ontwerpvoorwaarden en uitgangspunten.

De werkzaamheden aan een nieuw bestemmingsplan starten dit najaar en zullen, als alles volgens planning verloopt, in 2011 afgerond worden. Dit betekent dat in 2012 begonnen kan worden met het bouwrijp maken van het nieuwe terrein waarna de uitgifte van start kan gaan.