Gemeente Hoorn

Nieuw wegdek voor oostelijk deel Provincialeweg

De gemeente Hoorn laat tussen woensdag 1 en maandag 20 september op de Provincialeweg tussen de Willemsweg en de Opperweg een reconstructie uitvoeren en het wegdek asfalteren. Ook de tussenbermen en verhoogde verkeersgeleiders krijgen een nieuwe verharding. Het kruispunt met de Kernweg krijgt op verzoek van de Hoornse Ondernemers Compagnie een nieuwe inrichting. Deze maatregelen zullen de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Hoorn-80 ten goede komen.

Planning en omleidingen

Woensdag 1 t/m donderdag 9 september 18.00 uur De middengeleiders in de Provincialeweg worden voorzien van nieuwe riolering en nieuwe verharding. Er geldt op de Provincialeweg een snelheidbeperking. Rijstroken worden tijdelijk afgezet om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Het verkeer zal nu en dan stagneren.

Donderdag 9 september 18.00 uur tot zaterdag 11 september 24.00 uur Vanaf 9 september 18.00 uur is de Provincialeweg tussen de Rijnweg en de Opperweg voor alle verkeer afgesloten. Ook de kruispunten met de Willemsweg en de Scheldeweg/Kernweg zijn voor doorgaand verkeer buiten gebruik. De werkzaamheden in deze fase bestaan uit het verwijderen van het oude asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning. Op het wegvak tussen de Willemsweg en de Kernweg komen doorgetrokken witte strepen om inhalen te voorkomen. De verhoogde verkeersgeleiders en middengeleiders worden voorzien van nieuwe verhardingsmaterialen. Hoorn-80 is alleen bereikbaar vanaf de Scheldeweg. Er zijn verkeersbegeleiders op de kruising aanwezig. Het verkeer moet rekening houden met stagnatie en vertraging. Er wordt dag en nacht doorgewerkt. Omleidingsroutes naar Hoorn-80: Vanaf de A7: Provincialeweg Rijnweg Scheldeweg Kernweg Vanaf Enkhuizen: Provincialeweg Zuiderdracht Boekert Westerblokker IJsselweg Maasweg Grevelingenweg Oosterscheldeweg Scheldeweg Kernweg Voor fietsers vanuit binnenstad en Kersenboogerd: Provincialeweg Rijnweg fietspad Dukaat tuibrug Protonweg Voor fietsers vanuit Enkhuizen: geen omleiding, afstappen bij Kernweg Omleidingsroutes voor doorgaand verkeer: Vanuit de binnenstad richting Enkhuizen: Provincialeweg Oostergouw IJsselweg - Westerblokker - Boekert Zuiderdracht Provincialewe Vanaf de A7 richting Enkhuizen en Lelystad: omleiding via Westfrisiaweg Vanaf Enkhuizen richting binnenstad Hoorn en A7: Provincialeweg Zuiderdracht Boekert Westerblokker IJsselweg Oostergouw Provincialeweg Vanaf de A7 richting Willemsweg: Provincialeweg Liornestraat - J.D. Pollstraat -Johan Messchaertstraat Pakkhuisstraat Vollerswaal (bussluis is open) - Kleine Oost Willemsweg Fietsers vanuit Enkhuizen richting binnenstad hoorn: Provincialeweg Volkerakweg Oosterscheldeweg Scheldeweg Rijnweg - Provincialeweg

Zondag 12 t/m maandag 13 september 06.00 uur Om de doorstroming naar Hoorn-80 te bevorderen wordt op het kruispunt Provincialeweg/Kernweg de dubbele rechtsafstrook vervangen door één rechtsafstrook die altijd groen licht heeft, behalve als fietsers willen oversteken. Er komen twee stroken voor rechtdoorgaand verkeer. De Provincialeweg blijf afgesloten. Hoorn-80 is volledig afgesloten. Alleen de hulpdiensten kunnen zonodig toegang tot Hoorn-80 krijgen. Fietsers kunnen Hoorn-80 bereiken via de route Provincialeweg Rijnweg fietspad Dukaat tuibrug Protonweg. De aannemer werkt dag en nacht door. Omleidingen voor doorgaand verkeer: als boven. Bezoekers van SPEELDAG.NL en de zeilevenementen op zondag 12 september moeten er rekening mee houden dat de binnenstad en parkeerterrein de Nieuwe Wal niet bereikbaar zijn vanaf de Willemsweg.

Maandag 13 t/m maandag 20 september Deze week is bestemd voor afrondende werkzaamheden, zoals het aanbrengen van verharding in middengeleiders en verkeersgeleiders op de kruisingen en het ophogen en inzaaien van de bermen. Er geldt op de Provincialeweg weer een snelheidsbeperking. Tevens worden rijstroken tijdelijk afgezet om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Het verkeer kan stagneren.