Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Ruim 3 ton voor verbetering binnenklimaat basisscholen (persbericht 044, 2010)

Er wordt ruim ⬠300.000,- uitgetrokken voor de verbetering van het binnenklimaat van de basisscholen in Hoogezand-Sappemeer. Binnenkort worden in 14 basisscholen maatregelen genomen. Het gaat onder andere om het plaatsen van energiezuinige verlichting, het plaatsen van buitenzonwering, introductie van HR-ketels en thermische isolatie van radiatoren. Door de maatregelen wordt de luchtkwaliteit in de leslokalen verbeterd (lagere concentratie van CO2) en gaat het energieverbruik omlaag. Het ministerie van OCW heeft voor de verbeteringen een subsidie toegekend van ruim â¬200.000,- de rest van de kosten worden betaald door de schoolbesturen en de gemeente.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat in maar liefst 80 procent van de scholen de binnenluchtkwaliteit slecht is. Het binnenklimaat wordt beïnvloed door de temperatuur, luchtvochtigheid, en de hoeveelheid schone lucht in de klaslokalen. Ook in de schoolgebouwen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer is het binnenklimaat voor verbetering vatbaar. Een slecht binnenklimaat kan leiden tot gezondheidsklachten en verminderde leerprestaties.Door de verbetermaatregelen uit te voeren wordt de leer- en werkomgeving van leerlingen en leerkrachten verbeterd.

De scholen waar voorzieningen getroffen worden zijn: De Lichtbron, De Mare, Gerardus Majella-school, De Zwaaikom, Nico Bulderschool, De Schakel, Theo Thijssenschool, Walstraschool, Albrondaschool, Het Ruimteschip, De Tweemaster, Jan Ligthartschool, Van Heemskerckschool en ât Heidemeer. De gemeente Hoogezand-Sappemeer streeft naar schoolgebouwen die goed en veilig bereikbaar zijn, functioneel zijn zodat het onderwijs aansluit bij de nieuwste onderwijskundige ontwikkelingen, voldoen aan de wettelijke fysieke kwaliteitseisen en duurzaam zijn.