Provincie Utrecht

Provincie Utrecht timmert aan weg én OV

Het onderzoek naar mogelijkheden op de Ring Utrecht is afgerond. Verschillende alternatieven zijn daarin op hoofdlijnen met elkaar vergeleken, waarbij het `Oost-alternatief' als beste uit de bus is gekomen.

Dit alternatief betekent een verbreding van de A12, een opwaardering van de Noordelijke Randweg Utrecht (N230) en een uitbreiding van de A27 aan de oostkant van de stad Utrecht. Deze maatregelen pakken de knelpunten op de Ring Utrecht het meest effectief aan, waarbij een weg door natuurgebied Amelisweerd niet nodig is.

Nu het onderzoek naar de Ring Utrecht is afgerond, met het voornemen om in het najaar een besluit te nemen over het Oost-alternatief, mag Provincie Utrecht starten met een MIRT-onderzoek (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) naar het openbaar vervoer in de regio. Dat heeft minister Eurlings laten weten aan de Utrechtse gedeputeerde Remco van Lunteren (Mobiliteit). Dat betekent dat op termijn niet alleen een opwaardering van het wegennetwerk plaatsvindt, maar ook wordt gekeken naar het Openbaar Vervoer. Deze combinatie past bij de ambitie van VERDER; de organisatie waar alle betrokken partijen samen komen om na te denken over doorstroming en bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Voor persinformatie: jolande.havenaar-uringa@provincie-utrecht.nl , (030) 258 29 97/06 21 11 78 64

Voor algemene vragen: info@provincie-utrecht.nl , (030) 258 91 11