Microsoft Surface kiest Speak als gecertificeerd partner in Noord NL

24/08/2010 15:39

Speak B.V.

Digitaal communicatie bureau Speak uit Surhuisterveen is afgelopen week gecertificeerd tot Microsoft(R) Surface(TM) partner. De kennis, ervaring, interesse en passie die Speak voor de Microsoft Surface technologie heeft, is door Microsoft niet onopgemerkt gebleven. Speak is hiermee de enige Microsoft Surface partner in Noord-Nederland.

"Microsoft Surface is een innovatief apparaat dat ongekende mogelijkheden biedt voor het delen van informatie", zegt Wouter Slotegraaf, innovator en directielid van Speak. Microsoft Surface is het best te omschrijven als een liggend touchscreen op tafelformaat. Een beamer onder het scherm kan afbeeldingen projecteren op het scherm. Vijf camera's nemen reflecties van infrarood licht van vingers waar.

Dezelfde vijf camera's kunnen ook voorwerpen herkennen die op het oppervlak gelegd worden. Door gebruik te maken van tags (vergelijkbaar met barcodes) worden objecten herkend en geïntegreerd. Als de gebruiker een mobiele telefoon op Microsoft Surface legt, dan herkent deze de telefoon en kan de gebruiker de afbeeldingen, muziek en films van de telefoon over de 'tafel' slepen om hiermee te werken.

Touchscreen

Strikt gezien is Microsoft Surface geen echt touchscreen, het is veel meer dan dat. De infraroodcamera's scannen het tafeloppervlak en kunnen zo meerdere aanrakingen herkennen en niet van slechts één vinger, wat het geval is bij standaard touchscreens. Microsoft Surface kan maar liefst 52 aanrakingen tegelijkertijd aan. De gebruikers kunnen zo met beide handen talloze items tegelijk aanraken om hiermee te communiceren, presenteren en om interactief met meerdere personen aan een project te werken.

Futuristisch presenteren

Dat Microsoft Surface het ultieme product is om mee te presenteren, heeft het Centraal Justitioneel Incasso Bureau (CJIB) recentelijk bewezen. Om hun toekomstvisie te presenteren huurde het CJIB de Microsoft Surface van Speak. Dit leverde een futuristische en interactieve manier van presenteren op.

Voordelen partnerschap

Door het partnerschap heeft Speak toegang tot een verscheidenheid aan opties voor technische en commerciële ondersteuning. "Niet alleen Speak, maar ook onze (toekomstige) opdrachtgevers hebben hier baat bij", vertelt Wouter Slotegraaf. "Als partner kan Speak de klant met de beste raad bijstaan bij een Microsoft Surface project, zowel voor de aankoop of het huren van de hardware, als de ontwikkeling van een applicatie. De klant is sneller op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hoeft zich geen zorgen te maken over de uitwerking van de technische details, die lost Speak samen met Microsoft op".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.speak.nl/microsoft-surface