OGG versterkt zich met GGZ-bestuurder Jan Tromp

24/08/2010 15:40

Oude Gracht Groep

Jan Tromp, lid van de Raad van Bestuur van GGz Breburg, start binnenkort als Bestuursadviseur / Interim Bestuurder bij de Oude Gracht Groep in Wateringen en Amsterdam. Voor dit adviesbureau zal hij onder andere activiteiten binnen de geestelijke gezondheidszorg gaan ontwikkelen.

De Oude Gracht Groep (OGG) biedt managementadvies, interim- en projectmanagement in diverse sectoren, met name in de gezondheidszorg. Binnen de OGG werken meerdere ondernemingen en consultants samen op disciplines als organisatieadvies, coaching- en verandertrajecten, maar ook marketingcommunicatie, HRM en ICT. Hierdoor is de OGG in staat om integrale oplossingen te realiseren op het gebied van organisatie en menselijk kapitaal. Het duurzaam verbeteren van de organisaties van de opdrachtgever is het doel, waarbij oorspronkelijke ideeën, ICT en marketingcommunicatie als strategische hulpmiddelen worden ingezet. Dit geldt in het bijzonder voor de gezondheidszorg, (semi-)overheid, onderwijs en zakelijke dienstverlening.

Jan Tromp zal zijn functie als bestuurder van GGz Breburg op 1 februari 2011 neerleggen om toe te treden tot de Oude Gracht Groep. Daarnaast zal hij zich meer gaan toeleggen op zijn rol als toezichthouder en commissaris bij verschillende organisaties. Bij zijn vertrek is hij precies zeven jaar werkzaam geweest als bestuurder bij GGz Breburg en haar rechtsvoorganger GGz Regio Breda.

Herman van der Weide, directeur van de Oude Gracht Groep, ziet de komst van Tromp als een aanzienlijke versterking: "Met Jan Tromp halen wij een schat aan kennis en ervaring over de GGZ binnen, waarmee we onze dienstverlening binnen de gezondheidszorg wederom naar een hoger niveau brengen."

Zijn nieuwe rol binnen de OGG is voor Jan Tromp een bijzondere kans die hij niet voorbij wil laten gaan. De komende jaren kan hij een breder publiek laten profiteren van zijn inzichten en rijke ervaringen, opgedaan tijdens diverse functies in zijn vijfendertig jarige carrière binnen de GGZ. Naast het op verbindende en stimulerende wijze vervullen van zijn rol als bestuurder van GGz Breburg, zet Jan zich in voor verschillende landelijke initiatieven binnen de psychiatrie. Zo is hij actief voor de certificering van ACT en FACT, voor de verdere ontwikkeling van Routine Outcome Measurement (ROM) en de samenwerking hierin met zorgverzekeraars. Bovendien is hij lid van de internationale initiatiefgroep van International Mental Health Leaders (IIMHL) en geldt hij als een van de voortrekkers van de plannen tot een vergaande ambulantisering van de GGZ, inclusief de hiervoor noodzakelijke drastische reductie van klinische plaatsen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.oudegrachtgroep.nl