MKB-Nederland

Nieuw budget voor microfinanciering

20 augustus 2010
Nieuw budget voor microfinanciering

Qredits ondertekent volgende week nieuwe financieringsovereenkomsten met banken om microkredieten tot EUR 35.000 te blijven verlenen aan bedrijven. Afgelopen jaar heeft de stichting meer dan 800 leningen verstrekt voor een bedrag van bijna 15 mln. euro. Een uitkomst voor ondernemers die eerder maar beperkt aan kapitaal konden komen.

Sinds 2009 kunnen ondernemers voor kredieten onder de EUR 35.000 en voor coaching bij financiering, terecht bij Qredits. MKB-Nederland helpt de organisatie met het werven van de coaches onder haar achterban. Door deze combinatie van financiering en coaching kregen veel ondernemers met goede plannen en ideeën afgelopen anderhalf jaar de kans om hun eigen bedrijf te starten. Een succes, blijkt. Het budget van 15 mln. euro van Economische Zaken is bijna volledig uitgeput.

Met de nieuwe financieringsovereenkomsten met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), Rabobank, ING en ABN-AMRO kan Qredits nu door blijven gaan met het verstrekken van deze kleine leningen aan ondernemers. Voor de lening van BNG staat de overheid voor 80 procent borg.

Het streven is dat Qredits op termijn zonder overheidssteun financiering uit de markt kan halen en daarmee op eigen kracht microkredieten in Nederland kan verstrekken.

> dossier Microfinanciering